tirsdag, juli 16, 2024

Dagbok 2024: 16.juli

Klokka er no 19.19, temperaturen ute er + 17 grader C. Det er opplett, men skodda ligg langt nedover fjellsidene og det er ikkje noko vi kan gjere med det.

Eg hadde ikkje planlagt noko i dag, men tenkte at kanskje Marit og eg skulle handle litt, og det skulle vi, vi  var ein tur på ALTI, ho skulle på apoteket og eg skulle på Europris for å kjøpe meir vaskemiddel. På veg heim stoppa vi på KIWI, og eg fann litt i dag også som eg måtte ha, enda eg handla i går.

Eg lurte på å gå ein tur på Vernet i dag, men eg var låk i både i ryggen  og føtene så eg var ikkje særleg lysta på å gå.

Men eg fann litt å gjere i hagen, vatna beddet nedanfor garasjen, for der var det faktisk veldig tørt,vatna litt andre stader også, men så fann eg ut at eg kunne plukke solbær. Eg har to busker, den eldste hadde ikkje modne bær, men den eg kjøpte sist stod med ferdige bær, og den buska var så nedgrodd og stygg at den trong at eg stelte litt med henne. Eg sat på ein stol og klipte greiner og plukka bæra. Buska vart heilt fin til slutt, og så henta eg ein god slump med kjøpejord og la på røtene som begynte å stikke opp frå jorda. Dette er slikt arbeid som eg likar.

 Men kva skulle eg gjere med bæra? Fryse dei? eller sylte dei? Eg bestemte meg for å sylte og då måtte eg sjøvsagt reinske dei først men eg tok med sammen og no har eg tre store glas med solbærsylte, som eg truleg for ha for meg sjølv. Det er ikkje så mange som likar den sylta, men det gjer eg. Og det er den dyraste sylta å kjøpe på butikk, trur eg.
 


Til middag i laga eg risgraut så no har eg brukt opp mesteparten av melka som eg hadde, bakte brød i går. Eg likar ikkje å kaste mat, så eg prøver å bruke opp det eg kjøper.
Plenane skulle ha vore klipt , men der er enno så vått i graset, og betre blir det visst ikkje. Eg synest det er deprimerande å sjå på denne skodda, dag ut og dag inn.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 19.september

  Klokka er no17.45, temperaturen ute er + 20 grader og vi har hatt ein fin sommardag i dag igjen. Eg var på trening som vanleg om torsdagar...