tirsdag, april 23, 2024

Dagbok 2024: 23.april

 

Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese at ein skal klippe rosetrea  første veka i mai, men der er alt nye blad i enden på stilkane- så skal eg klippe dei ned likevel?


Klokka er no18.00. Temperaturen ute er+2 grader C, det er overskya og det har regna. I dag morgon var det snø på vegar og plenar, men den låg vel ikkje så lenge.

Sist natt låg eg i ro og vakna når eg skulle i dag tidleg. Marit og eg var på trening først, så var vi på ALTI og til slutt handla vi på KIWI før vi for heim. I dag har eg ikkje gått på Vernet, for eg var trøtt på ein måte. 

Eg ville fyre i omnen og huska at eg hadde ein heil sekk med oppklipte kvistar-eg trudde dei var frå i fjor, men så var dei ikkje så tørre. Då kom eg på at eg hadde klipt kvistar og greiner frå epletreet tidlegare i vår. Dei var sjølvsagt ikkje tørre, men med litt hjelp har eg fått dei til å brenne. Heldigvis tok naboen resten av greinene mine med seg på VØR, så eg har ikkje fleire sekker.

Etter at eg hadde ete middag, restar frå i går, sovna eg i godstolen min. Då eg vakna sette eg i gang å bake gulrotkake, det må eg alltid ha i hus, og no var det nesten slutt på den eg laga til bursdagen min. Det som er bra med gulrotkake er at dei toler mange turar opp og ned frå frysaren. Og desse ungdommane mine er veldig glade i den kaka.

I går fekk eg ei gledeleg melding, Rasmus ville komme på besøk  til meg komande helg. Det ser eg fram til, for det er så kjekt å ha han her, og så hjelper han meg med så mykje som eg ikkje greier sjølv. Eg må kanskje lage ei liste?

I morgon er det pensjonistmøte på Rjåneset, men eg veit ikkje om eg skal fare. Eg har ikkje køyrt der før og hugsar ikkje korleis vegen var, men eg kan ta buss. Eg får bestemme meg i morgon.

Eg har kava mykje med bilde på datamaskina, no vart eg så lei at eg sletta alle. Eg kjem kanskje til å angre på det, men mange bilde finn eg att på bloggen i alle fall. Eg håper det lettar opp litt til i morgon, det er kjedelig med regn, snø og kulde no når det skal vere vår.

I dag fyller svigerinna mi på Eid 79 år. Alle svigerinnene mine(3) har fødselsdag i april, og det har svigerdottera mi også. Eg set stor pris på dei alle.

Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...