mandag, januar 29, 2024

dagbok 2024: 29.januar

                                           Dette er Olavsgata

Klokka er no15.51,det er overskya, skodde , men ikkje regn enno. Det kjem vel. Temperaturen er + 4 grader C-. I går kveld kom der nokre fæle vindrosser, så eg gjekk ut på altanen for å sjå omder var noko laust som kunne gjere skade t.d. på vindua. Det var der ikkje  og vinden stilna. Den for vel nordover. Eg har nettopp sete og sett korleis vinden har herja i Nord-Norge.

Etter eit par netter ned lite søvn, presterte eg å sove til klokka var 10.30 i dag, Det gjorde godt. Etter frokost køyrde eg ned i Vik og gjekk inn på butikken der eg brukar å ta synstest og kjøpe briller. Eg spurde om dei kunne reparere brillene som eg hadde med, og det gjorde dei fort og fint-og heilt gratis. Det var godt å få tilbake dei brillene etter å ha gått lenge med eit par gamle som ikkje er gode.

Eg skulle i grunnen ikkje handle noko i dag, men eg var innom Europris og kjøpte ein pakke med "tenn-posar" -eg treng det når eg fyrer i omnen. Eg hadde håpa på meir sol iog finever, så hadde eg ikkje trong å fyre i omnen-

Eg ville no gå tur i dag også, utan piggar, så det vat berre ein liten tur:  Starevegen.-Olavsgata-Starevegen. Og eg fekk i alle fall sett at dei store lerketrea som skygga for fjord-utsikta mi låg fint parkert i hagen der dei hadde stått. Eg skulle ønske at folk var litt flinkare å sage ned tre som skyggar for andre. Det gjeld sjølvsagt meg også. Eg fekk no fjerna tuja-hekken sist sommar, men eg har eit epletre som treng  å bli letta for nokre greiner. Det er berre det at eg kan ikkje klatre i tre lenger-og langt mindre sage. Det var Audun somvar den som sist saga epletreet




Eg gad ikkje å lage middag i dag, så eg tok eit par brødskiver, og så sette eg meg til å strikke framfor TV-en. Men så begynte eg å tenke på at litt kan eg no styre med sjølv om eine handa ikkje er heilt god. Til dømes kunne eg fylle opp bossdunken  med flasker og sylteglas. Eg har det med å samle på slikt i tilfelle eg treng det når eg skal sylte og safte. Men no ser eg i augene at det vert ikkje verken sylta eller safta så mykje her i huset no lenger, så eg begynte å fylle opp i bossdunken heilt til eg kom på at eg må no greie å få den opp til gata når bossbilen kjem.

Eg skulle no vore i gang med nedvask etc. slik eg brukar å vere på denne årstida, men eg har berre ei frisk hand enno, så eg må nok vente litt. I morgon skal eg på treninga og Ingvil(fysioterapeuten) skulle lage eit treningsopplegg for handa mi. I går var eg relativt bra, då strikka eg.


 

Det er bra bert på tunet no, men rundt omkring ligg det store snødungar. Eg prøvde å spade litt borti dungane, men det var ikkje så enkelt med berre ei hand, så eg gav meg på det.


Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...