fredag, januar 19, 2024

Dagbok 2024: 19.januar


 Klokka er no 17.00, temperaturen ute er minus 4 grader, det er nokså klårt på himmelen for eg såg månen tydeleg då eg var ute for litt sidan og henta ved i garasjen. Månen var mykje større no enn sist eg såg han. men full var han ikkje.

Eg stod opp i halv 9 tida i dag, men då eg såg all snøen som hadde kome i løpet av natta, gjekk eg og la meg igjen -i protest.Men eg låg ikkje lenge. Då eg stod opp for godt såg eg at naboen dreiv og fresa tunet mitt, og det er no veldig snilt gjort. I fjor moka eg mykje sjølv, men eg trur ikkje det var så mykje snø då. Eg har prøvd no også, men kjenner at handa ikkje toler det, så eg får berre takke og vere glad for alle som hjelper meg.
I dag var det  fredagsvasken eg tok meg av. Og no greier eg å bruke begge hendene. Då eg var ferdig å vaske kom hjelper nummer 2, det var Geir med "mokebilen" sin   der det ein ATV ? I alle fall køyrde han seg litt fast, så eg var ut og snakka med han. Då fortalde han at han hadde vore på sjukehuset og blitt sydd i hop att etter at han hadde falt med bakhovudet på isen.
Det er vanskeleg å få moka for hand no, for der som eg brukar å legge frå med snøen, der er det heilt fullt, og så ligg ikkje snøen heilt inn til huset slik den plar, så det er mindre plass på tunet enn vanleg. Men det skal viss snart bli mildare, så kanskje snøen smeltar.
I dag hadde eg att middag frå i går så det vart eit lettvint måltid. Men eg vart så trøtt etter maten at eg trur eg var borti og sovna då eg sette meg inn i godstolen. Det er noko som eg har begynt med no i det siste.
Elles så strikka eg ferdig ein lest i gå, så no har eg eit par ferdig, så skal eg strikke fleire, for eg har rikeleg garn no, men eg kan no ikkje overdrive strikkinga heller før handa er heilt god.
Eg fekk ikkje til sudokuen i Møre-Nytt denne veka. Det har vore veldig lette oppgåver no ei stund, men brått kjem det ein sort som eg ikkje får til, så no kan eg ikkje lenger seie at eg har løyst alle sidan dei begynte- 

Viss det blir bra ver i morgon, tek eg ut bilen og køyrer på butikken, eg skulle ha vore på El-kjøp og kjøpt ein støvsuger, men det får vere til det blir mildare i veret. Bilen er framleis full med ting og tang som skal på VØR, men eg skal ha med enda meir når eg blir litt sterkare i klypa.
I morgon skal eg berre kjøpe matvarer.
Eg veit det er fredag i dag, men eg trur det er laurdag likevel. I alle fall vil eg ønske alle ei god helg. Og ver forsiktige på glatta!



Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...