lørdag, desember 09, 2023

Dagbok 2023.9.Desember



Klokka er no 18.27, temperaturen ute på trappa er minus 3 graderc, det er fint ver og opplett.

Eg kan ikkje skrive så mykje i dag,for eg har berre ei hand, heldigvis er det den høgre-, dei fleste har vel fått med seg at eg har brote eit bein i venstre handleddet. Det var på føremiddagen i dag at eg sette i gang å rydde rundt huset, eg skulle ta opp noko som låg under altanen og då glei eg og datt. Eg slo meg ikkje i fallet, men eg tok meg føre med venstre handa og då fekk eg med ein gong kjensle av å ha brote bein inne i handleddet. Eg la ut melding på sida vår, og eg kom i kontakt med Margrete,ho ville komme og hjelpe meg. 

Men Ingrid som bur i kjelleren her meinte at ho kunne gjere det. Vi var først på Legevakta  ved flyplassen, og så vart eg sendt til sjukehuset i Volda. Der tok dei røntgenbilde, og ho som gjorde der hadde gått i klasse med Amanda, og ho kjende Erlend også og ho visste kven Ingrid  var. Det var som å kome til nærmaste slekta. 

Men så måtte vi vente i minst to timar før vi fekk komme inn til legen-ein ung mann var det. Han fortalde at der var et lite brot, men han skulle legge på gips. Eg braut høgre handleddet for nokså nøyaktig 60 år sidan og eg kjende att smertene, det var derfor eg var så snar å komme meg til lege. No går eg med ein nokså stor og tung gips på armen-og den verker enno.  Om ei veke skal eg bort att og då håper eg å få eIn mindre gips. Eg har ikkje fatle , men kanskje det hadde vore lurt å ha. Det er så merkeleg for i dag hugsar eg nøyaktig korleis det var å bryte høgrehanda for 60 år sidan. Eg blir vel kvitt verken etter kvart,  alt eg skal gjere er vanskeleg-men det er vel ein overgang.

Det eg ikkje får gjort no, blant anna, er å strikke. 
 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...