fredag, desember 22, 2023

Dagbok 2023: 22.desember

Dette bildet tok eg no nettopp, for no funka det bildeprogrammet igjen-og eg får lagt til bilde m.m.. I dag har det snødd uavbrutt. Eg var ein liten tur ut i garasjen, men eg har nokre store, høge gummistøvlar som eg brukar til slike  ærend. Elles fyrer eg i omnen, sidan eg presterte å sette opp døra til altanen litt for lenge, men det er no bra å få lufte skikkeleg iblant. Og varmepumpa virkar som den skal. Eg tok ein liten fredagsvask i dag, men eg må vere forsiktig  med den brotne handa, det skal lite til før den reagerer.
Skal skrive meir seinare.

Klokka 17.50, temperaturen ute er minus 6 grader; no er det opplett men på føremiddagen lava det ned,.så bilen til Ingrid vart heilt nedesnødd, og då Solveig og Øystein kom, måtte Øystein til å grave seg fram til trappa. I år har eg rimeleg grunn for å ikkje moke snø, så slik er det. Solveig og Øystein skulle hente Olaug på ferjekaia i Volda, ho kom med buss frå Bergen. Det var eitt ærend og så sette ho att gåvenettet som skulle til Margrete.  Så kom Margrete og Amanda etter at dei første hadde fare, dei hadde med pakkane som skal til Hareid. Margrete hadde kjøpt med seg diverse matvarer til ei mor med berre ei hand, så eg treng ikkje svelte i jula.
Det ringde på døra, og ei som var nabo før, kom med heimelaga julebrød til meg. Ho laga julebrød til Nils då han var sjuk, og det likte han godt. No er det visst eg som er pasient. Men eg skal vere ærleg å seie at julebrødet var veldig  godt-eg måtte smake på det med det samme eg vart åleine. Enda ein gong ringde det på døra, då var det ei anna dame i Starevegen som kom med eplekake til meg, fordi eg hadde brote handa.Det er mykje bra folk i gata vår. 
Dei tre damene Margrete, Amanda og Ingrid måtte  heim att, Ingrid til foreldra sine og Margrete til hundane m.m. 
Eg skal til Hareid julaftan, det er blitt ein tradisjon. 2. dag blir det familieselskap på Hareid, vi brukar å vere her då, men i år er eg ikkje heilt oppegåande, så Solveig tek over. 
Marit feira 85 -årsdagen sin sist helg, men det er i morgon ho har fødselsdag. Då blir det kanskje at vi feirer-vi to.
Eg sit og skal skive med ei hand, men plutselig brukar eg to, det er ikkje så lurt, for det kjennest i vestrehanda. Det er ikkje lurt å bryte verken hender eller føter rundt juletider- men ikkje elles i året heller.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

  Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra f...