onsdag, november 29, 2023

Dagbok 2023: 29.november

 

 
Klokka er no 17.46, temperaturen på trappa er minus 6 grader, det har vore fint, men kaldt i heile dag. Eg er nettopp komen heim frå julemiddagen på Bakk-Ola-marka.

Dagen i dag har vore litt uroleg. Etter frokosten i dag prøvde eg å leite fram litt julepynt, man har ikkje gjort så mykje med den enno. Dørkransen har eg, men hugsar ikkje korleis eg skal få lys i den, .... det kjem eg vel på etter kvart. Vurderer å kjøpe eit nytt ,lite juletre, det gamle ser ikkje heilt bra ut. Eg har ikkje fått nokon ting på plass enno. 

Eg skulle vere hos frisørdama kl.12.15- og eg var på plass. Det var ei ny dame i dag og ho var veldig nøye;ho klipte og klipte og det såg bra ut. Eg hadde dusja etc før eg for til frisør, men så måtte eg bytte klede før eg skulle på julebord. Då øydela eg krøllane ho hadde laga på toppen , og det var like bra, for eg likte dei ikkje så godt. Eg fekk no kledd meg om, men litt problem for eg hadde ikkje tenkt ut skikkelig det eg skulle ha på meg.

Møtet skulle begynne klokka 15, så eg hadde ikkje så mykje tid, men kom i god tid før møte skulle begynne. Då var der alt fullt hus, nesten, men eg fekk plass ved det bakerste bordet i lag med Lisbet og Jan og Rigmor og nokre andre eg kjenner, så det var heilt i orden.

Vi song julesongar og Eli snakka litt før Arne Ola slapp til .Han kåserte  om barn, sine eigne ag andre sine. Det var eit tankevekkane kåseri frå ein far ti 10 barn.

Så var det mat, og den var god: saueribbe, griseribbe, poteter, rabbestappe og surkål, det var mykje mat og den var god. Eg hadde ikkje ete sidan frokost, så det gjekk glatt ned. Det samme galdt dei eg sat i lag med.  Seinare fekk vi fruktsalat med krem + kaffi. Det var også godt. Det var ASKO som leverte maten. Vi song fleire julesongar og Eli snakka litt før det var slutt. Det var mange på møtet som eg ikkje kjende, for ikkje alle som går på "Sterk og stødig" går på pensjonistmøta, heller ikkje alle som er med på Spaserstokken.

Det gjekk fint å køyre, det er lyst og godt når det er snø, og merkeleg nok frys det ikkje på vindua når bilen står parkert ute, men eg legg no eit teppe over frontruta for sikkerheits skuld.

Og så er vi komne til torsdag-i morgon, og helga nærmar seg. Eg har no tenkt å "pynte" litt til advent.Men dagane er så korte at eg rekk ikkje så mykje.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

  Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra f...