mandag, november 13, 2023

Dagbok 2023: 13.november

 

Klokka er 18.21, temperaturen ute  er minus 4 grader C, og vi har hatt enda ein fin haustdag med sol frå klår himmel. Berre synd at solskinnet kryp oppover, så om nokre dagar kjem ikkje sol ned til oss. Men så lenge vi har henne her varmar ho på dagtid.

I dag har eg hatt det som eg kallar ein heimedag, men litt annleis enn vanleg for eg har ikkje gjort mykje husarbeid. Men eg sette meg ned framfor datamaskina på føremiddagen og jobba med spansken. Eli var ikkje nøgd med oss førre veka, så no måtte eg gjere ein innsats. Men eg veit ikkje om eg kjem så mykje lenger med spansken min. Eg har  ingen problem med å lese og forstå leksene, men eg er ikkje flink til  å lage setningar etc. sjølv. Trur dei andre har samme problemet, men eg er den eldste. Så eg veit ikkje om eg kjem lenger.

Eg gjekk ein tur på Vernet då sola forsvann her nede. Møtte eit par karar  som eg kjenner litt, mellom anna  guten med den fine, snille hunden, han som Amanda har jobba i lag med. Han hadde hunden med seg og den ville klappast  heile tida.

                    Dette bildet tok eg ein gong før, men ho er like fin no.

Eg tok bilde av naturen i dag også, men fann ikkje noko på telefonen då eg kom heim. Det var ei lita stiund med sol heime også, men så vart den borte for godt.

Eg hadde resten av fiskesuppa mi til middag i dag, og den var like god som på laurdag. Då eg var ferdig med middagen kom eg på at eg hadde kjøttdeig i kjøleskapet, 400gram med medisterdeig og 400 gram med vanleg. Eg tenkte det kunne vere godt med ei blanding, og så eg medisterdeigen litt billegare. Eg brukar å lage kjøttkaker og putte ei i frysaren så er det lettvint viss eg får besøk- Etter at eg hadde rydda opp sette eg meg inn i godstolen og sovna. Ja, det er ikkje så rart at eg er trøtt, for eg legg meg seint og vaknar tidleg, dvs. eg vaknar mange gonger føre eg bestemmer meg for å stå opp- I morgon blir det å ha vekkerklokka på for då skal eg på trening. I morgon Tysdag fyller den yngste i venninnegjengen frå Velle 70 år-eg synest det er veldig ungt- Ho som var eldst vart 90 før ho døde.

Eg driv og utforskar den nye varmepumpa, men det ser no bra ut. Eg trur Helge kjem ein tur snart, så kan han lære meg litt meir

Elles ser eg nyheiter men det er ikkje kjekt. Så gale som det er i verda no, har det sjelden eller aldri vore før.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...