lørdag, september 30, 2023

Dagbok 2023: 30.september



 

                                                      Opning ved Svendsengarden




Klokka er no 17.55, temperaturen ute er +11 grader og det regnar heile tida.I dag var det stor "fest" i Ørsta for no var Fontena med ugla på toppen ferdigstilt på ny plass. Fontena var først på plass utanfor Ose hotell i 1939, men fleire år seinare måtte den takast ned då vegen skulle bli breiare . Noko av byggverket vart sett  opp borte på Nekken  førebels. Mange har jobba for å få byggverket på fote igjen, særleg har Sogelaget jobba for det. No er byggverket på plass igjen, mykje er nytt, men UGLA er i alle fall den samme. Og i dag skulle det feirast med tog i gata og hornmusikk og talar.

Så kom dagen og regnet ausa ned. Eg hadde ikkje tenkt å fare nedover men eg måtte i alle fall på butikk, så kanskje...........Eg vog att og fram for eg var ikkje sikker på om eg hadde gode nok klede, men så kom eg på at eg hadde ei sid raud regnkåpe hengande  og dermed for eg av garde. Vi skulle møtast ved Svendsengarden og gå derifrå klokka 12. Då eg kom var det få som hadde møtt opp, men hornmusikken var på plass og etter som tid gjekk kom der meir folk. Eg som har gått og sagt at eg kjenner så få i Ørsta etter kvart, måtte innrømme at det ikkje var heilt sant. Eg kjende veldig mange!

Klokka 12 gjekk toget ut gjennom gågata med hornmusikken i teten. Det regna så det skvatt av trompetar og  andre instrument men musikk var det. Det var nesten betre enn 17. mai.

Ordføraren , som snart går av, var veldig førnøgd med det dei hadde fått til, og mange vart takka. Fontena står no på den gamle haldeplassen nedanfor der som Samvirkelaget hadde butikk då vi kom til Ørsta. Denne delen av "byen" er ikkje så livleg lenger, men kansje mange vil komme til Ugla for ein prat og ein slurk vatn?

Anne Mari og ordføraren klipper snora.

                        Her står eg oppe ved fortauet i den side regnkåpa-

                        og vart våt til skinnet

 Etter at seremonien var over, køyrde eg opp til KIWI og handla inn mat til helga.

Eg laga meg litt mat og ei stund etterpå kom Marit ned og drakk kaffi med meg. Eg strevar med å forstå at det er laurdag, for eg synest det er sundag. Det blir ikkje tur på Vernet i dag, eg har gått og stått mykje i dag uansett.

PS: Det blir sikkert eit stort oppslag i Møre Nytt på tysdag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...