torsdag, mai 04, 2023

Dagbok 2023: 4.mai

                                                      Utsikt frå rasteplassen på Vernet.

Klokka er no 18.12, temperaturen ute er + 10 grader og det har vore sol frå skyfri himmel i heile dag. Men vi måtte likevel passe på treninga vår, frå 10-11.

Etterpå hadde vi nokre ærend og så handla vi på KIWI på heimvegen. Eg ville gå trimturen min mens eg hadde høvelege klede på meg. Det var fint på Vernet i dag, og eg sette meg ned på alle benkane på vegen rundt, ikkje for å kvile, men for å nyte sola. Siste biten gjekk eg i lag med ei "venninne" som nådde meg att.

I dag var det grønsakmiddag -eg brukar som regel å ha det ein dag i veka. Det er sunt og godt.Eg måtte kvile meg ei lita stund og drikke kaffi før eg kom meg ut for å gjere hagearbeid. Eg er ikkje den arbeidsmauren som eg var før, eg likar å jobbe, men må ta pause ofte for å rette opp ryggen.

Eg klipte ned rosebuskene,  dei såg ikkje så veldig trivelege ut men det er tidleg på våren enno. Her er jobbar nok å velje mellom, og alt får ein ikkje gjort på ein dag, men eg fekk tatt opp ei stor bøtte med løvetannrøter , etter at eg hadde tømt den , tok eg opp nesten ei halv bøtte til. Men problemet i år er ikkje løvetann, men Engkarse. Heile plenen er full og ikkje berre her hos meg.Overalt tek den over. Det hadde kanskje hjelpt litt å fare over med klipparen , men eg veit ikkje om det er tørt nok.

Kvilestolar har eg plassert rundt omkring, dei er gode å ha for ryggen sin del. Bøtta er full av løvetannrøter.

I beddet nedanfor garasjen,plantar eg diverse som eg har fått i gåve, men eg veit ikkje kvifor der er så mange tulipanar. Der er to roser, men eg veit ikkje om dei kjem att i år.Der er to mørke flekker nedanfor beddet, det er fordi eg har klipt av buskene det som låg over kanten. Eg gler meg til tulipanane sprett ut. Synd at så få ser dei, der dei står.

Eg har mykje å gjere i hagen no framover, eg må gjødsle først og fremst-naboen har heller ikkje gjødsla enno, men han har mykje finare plen.

Det er utruleg at det har gått enda ei veke av våren-i morgon er det fredag igjen.

Eg må ta meg ein dag til å rive vekk eføy, for den er skikkeleg stygg-  det er eksta festlig fordi eg er allergisk mot den planten. Den kvite toppen på garasjetaket er ikkje snø-men Vallahornet.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 6.mai

Klokka er no 17.24, og eg har avslutta dagens arbeid, trur eg. Eg veit ikkje kor lang arbeidsdag ein kan rekne med når ein er 84 . Temperatu...