torsdag, mai 11, 2023

Dagbok 2023: 11.mai


 Klokka er no 16.16, temperaturen ute er + 14 grader C, og akkurat no er det opplett. Det har regna litt før i dag.Bildet over viser Vikelva, som blir større for kvar dag, det er mykje snø som skal smelte i fjella.

I dag stod eg opp og gjorde meg klar til trening. Men eg har hatt eit problem nokre dagar (og netter) no, og det har vore halsen. Det virka som der var noko nede i svelget som ikkje skulle vere der, så eg har gått og småhosta i fleire dagar utan at det gav seg. Det einaste som hjelpte var å drikke noko kaldt. I dag etter at eg hadde gjort meg klar til å fare, vart det skikkeleg gale, eg hosta og hosta heilt til eg kasta opp. Men då vart det betre-om ikkje heilt bra. Eg bestemte meg for å bli heime, så Marit for åleine i dag. Men eg var ikkje sjuk, så eg tok ein tur på Vernet mens ho var vekke. Eg var heilt bra og hostefri ei stund, men heilt bra er eg ikkje enno. Eg trur eg fekk det på mandag, for då sat eg og åt nokre nøtter. Min teori går ut på at noko har blitt liggande i svelget-men eg veit ikkje heilt. Viss det går over no, så blir det fort gløymt.

Eg har ikkje gjort særleg mykje i dag, verken ute eller inne. Det har no regna litt av og til, men eg har ikkje utover gjødselen før Gudmund gjer det. Plenane er ikkje så stygge viss eg ser bort frå plenen rett nedanfor huset -der er det berre mose.Det einaste eg har gjort ute i dag er å flytte nokre bøtter med singel - frå kjellarinngangen og opp på tunet. Det gjer eg kvart år, for rimeleg nok flyttar singelen seg nedover når vi går der. Til middag i dag kokte eg risgraut, det gjer eg nesten ein gong i veka.

No på ettermiddagen tok eg ein tur ned på KIWI og handla diverse som eg trong. Eg synest at eg kjøper meir mat enn det eg et-merkeleg nok.

Eg snakka med Marit som hadde vore på trening  i dag. Der var så stilt i dag, sa ho. Skal tru kvifor?

No kan det kanskje bli rabarbrakake snart.?


No blomstrar tulipanane nedanfor garasjen, dei raude først, så kjem dei gule snart.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...