lørdag, april 15, 2023

Dagbok 2023: 15.april


"Opp, jeg vil opp, sa rabarbraknupp"
Det var eit dikt i ein ABC som begynte slik.

Klokka er no17.42, temperaturen ute er + 13 grader C, det er skya, men opplett. Før i dag var det sol. Eg vakna tidleg i dag, men stod ikkje opp med ein gong. Eg hadde god tid etter frokost for eg hadde ikkje planer om noko idag. Så endeleg kom eg i mål med sudokuen som eg begynte på torsdag kveld. 

Eg gjorde ein liten avtale med Marit om at ho skulle komme ned og drikke kaffi med meg litt seinare-og så gjekk eg ein tur på Vernet. Ikkje mange som var der så tidleg på dag. I dag har det vore sundag oppe i hovudet mitt-for eg har ikkje vore på butikk.

Då eg kom heim kokte eg kaffi og fann fram gulrotkake, og så hadde Marit og eg ei god pratestund.

Då eg vart att her åleine, var eg litt i tvil om eg kunne ta helg, eller om det var noko eg kunne utrette. Eg slapp å tenkje lenge for eg kom på ein heil dunge med nedsaga greiner og stammar som har lege under altanen sidan sist haust. Kanskje eg kunne prøve å sage litt for å teste ut den fine sagkrakken. 

Eg saga inne i tilbygget for der er støypt golv som gjer det lett å koste opp og få det ryddig. Eg har tre handsager, kjøpt på Clas, og den tredje var det enno litt bit i. Og bråkk kjende eg at eg fekk att arbeidsgleda, så det vart til at eg saga opp alt saman og rydda opp etter meg både inne og ute. Det vart ei stor pappkasse + ein liten sekk med ved.


                                           Og ute blei det ryddig.

Det var god hjelp i å ha sagkrakk, før har eg brukt ein øydelagd plast-stol.
No kom eg på at eg ikkje har laga middag i dag, men eg finn sikker eit kvar i ein av fryserane mine.
GOD HELG






I dag fyller denne kjekke unge mannen 26 år-og eg er så heldig at eg er mormora hans.
GRATULERER MED DAGEN,EIRIK.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...