søndag, april 16, 2023

Dagbok 2023: 16.april



 
                                                                           Akkurat no

Klokka er no 18.32. Temperaturen ute er + 14 grader C og vi har hatt sol i heile dag. Eg stod opp klokka 8 og alt då var det strålande sol. Vi får nyte desse dagane så godt vi kan, det er ikkje sikkert kor lenge dette veret  varer.

Eg har hatt ein roleg dag, men eg kan ikkje seie "kjedelig" no når det er så fint.

Som vanleg såg eg gudstenesta på TV, i dag strikka er ikkje så mykje, men fekk bøtt ein lest.

Elles sette eg på vaskemaskina før er shina meg opp ,dusja og vaska håret. Rulla det opp, men heller ikkje det hjelper noko særleg, så det blir å vasskjemme seg innimellom.-

Eg hadde så mykje melk som var nesten ute på dato, så eg sette i gang å koke graut. Etter ei stund gjekk eg tur på Vernet, men det vart ikkje kjekt i dag. For med det same eg kom opp begynte eg å lure på om eg hadde slått av plata på komfyren. Eg såg for meg at grauten stod og kokte utover heile omnen etc. Eg tenkte på å ringe til Marit og be henne gå ned og sjå etter, men eg satsa på å gå fort og komme fort heim. 

Der var sjølvsagt alt i orden, plata var av og grauten var berga. Så sette eg plata på fullt og kokte ferdig- men då sveid den litt ned i botnen. Eg likar ikkje svidd graut, men viss eg let att augene , så smakar det heilt O K. Eg hadde tre sortar med spekepølser og mikrokokte poteter til for-rett.

Elles har eg vaska ei maskin med klede og ei maskin med dekketøy etc. Og så har eg leita fram ein del klede som er brukbare, men ikkje av meg. Dei skal eg gi til Frelsesarmeen, så får eg litt betre plass i skuffer og skap-og så kan eg kanskje kjøpe meg noko nytt. Det er ikkje ofte eg handlar klede no for tida- så det er vel på tide å skaffe seg noko som er nytt av året.

Elles tok eg meg ei stund på solsenga med lydbok-eg er ikkje heilt sikker på om eg sovna eller ikkje.

I morgon skal eg ikkje på trening, men må nedover likevel, for no skal eg få den 5.vaksinesprøyta -og det er nede på Helsehuset, ved sidan av Legesenteret. Vi var der i fjor vår også.Det er ope kl.15-17.

Sist haust fekk vi nokre fine dagar, då eg rydda opp i hagen. Det er kjekt no, at eg slepp å gjere så mykje i første omgang. Eg har eit epletre som skulle ha vore saga ein del av, men det gjer eg ikkje sjølv. Sist gong det vart saga , var det Audun som gjorde det. Epletre kan ein sage kor tid som helst på året.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...