mandag, februar 13, 2023

Dagbok 2023: 13.februar








 Klokka er no16.43, temperaturen ute er+ 6 grader , det er overskya, men opplett.

Litt kjedelig vêr, men betre enn iskaldt. Det har ikkje vore så mykje skikkeleg vinterver i år. No hadde eg gjerne sett at det vart klårver og sol. Men det er ikkje eg som bestemmer.

I dag hadde eg i alle fall ein ting på dagsplanen min, eg skulle støvsuge litt skikkeleg på stova og gangane. Fekk ikkje gjort det førre veka, for eg fekk ikkje til å opne og skifte pose. Einar hjelpte meg på laurdag, så i dag starta eg med tom pose, og sterkt sug. Eg brukar litt tid på støvsuging, for det røyner på ryggen  så eg må kvile innimellom. Då eg var ferdig kledde eg godt på meg og gjekk tur på Vernet, det regna ikkje, så eg kunne gå i ei skikkeleg boblejakke. Eg bestemte meg for å gå rangsøles i dag til ei forandring. Då eg var komen heil opp sette eg meg ned på ein benk. Då kom det ein som eg kjenner, og som eg har gått tur med før-han er gift med varaordførar Karen, som eg går i lag med på spansk. Så gjekk vi vidare i lag

Det er kjekt å møte folk som ein kjenner meir og mindre når ein går tur der oppe, for då møter ein kanskje folk som ein kjenner litt og som kanskje har litt nytt å berette. Då vi skulle gå kvar sin veg, kom der ei dame som han kjende og så snakka eg litt med henne også. Det er det som er så artig med Fonnvernet at der kan ein snakke med alle - anten ein kjenner dei eller ikkje. Det er nesten som når ein går tur i skog og fjell.

Vel heime, og tørr i dag, varma eg opp siste resten av middagsmaten frå laurdag, så det var svært lite som gjekk til spille. Eg er ikkje kresen, så eg et gladeleg same mat i dagesvis når eg lagar til for mykje. 

Eg bala litt med å få det til å brenne i omnen i dag. Eg har nesten berre store kubbar, så eg har tenkt at viss det blir ein fin tørr dag, skal eg ta fram vedkløyvaren og lage meg til litt opptenningsved. No brenn det godt og eg slappa av i godstolen ei stund, med ein kaffikopp.. Eg strikka meir enn ein halv lest i går kveld, så det blir ein å felle av i dag også. Men det første eg skal gjere no er å øve på spansken.

Eg har vaska opp i maskina i dag, og litt med hand. No har eg klede på vask i kjellaren, det er det som eg skal ha på trening i morgon- Eg synest det er så rart at det blir såpass mykje husarbeid når eg er berre ein. Ein gong var vi fem! Apropos så ringde Rasmus i går kveld og vi prata ei heil stund. Det hadde vore kjekt å hatt han litt nærmare, men han har det sikkert bra der han er no også.      

 


                       Her ser vi heile Starevegen frå Fonnvernet


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...