tirsdag, desember 06, 2022

Dagbok 2022: 6.desember/ Nilsmesse , Nikolausdagen


 Klokka er ikkje meir enn15,05, og eg har nettopp tatt bilda frå gangdøra.
Det er alt begynt å mørkne litt, så ein må vere om seg skal ein få gjort noko før det blir mørkt.
I går var eg lei alt og alle, og var ikkje i humør. Slik kan det gå når ein går åleine i dagesvis utan å snakke med ei sjel. I går begynte eg å snakke med/til Kenwood-en.Så då var det no ekstra gale. 
Eg hadde ikkje lyst på trening i dag, og eg sov ikkje heilt godt sist natt, men eg sa til Marit at viss det vart føre til å køyre, skulle eg gjere  det.Eg såg litt lettare på livet i dag, så i staden for å ta på meg dei lillaraude treningskleda tok eg på meg Tiril-genseren og ei svart bukse. Og alle på treninga syntest eg var fin. Ja, når ein har gått nokre år med same kleda på trening, kan det vere greitt å variere litt. 
Det var kjekt å vere på trening, og etterpå skulle vi på ALTI, Marit hadde eit ærend dit. Då sa eg: "I dag kjøper vi kake og kaffi og sit under trappa". Marit var heilt samnd i det, og begge prøvde ein ny kakesort i dag, og begge vart fornøgde. Vi fekk også ein prat med ein som vi begge kjenner.
På heimvegen stoppa vi og handla på KIWI før vi køyrde heim. Har hadde det kome ein god del snø mens vi var vekke, så eg var ned i tilbygget og henta fram spadar og mokebrett. Eg synest ikkje det er lenge(nok) sidan vi sist moka tunet. Eg måtte ikkje moke i dag, og eg håper ikkje det legg seg snø med det første-

Eg syntest eg hadde hatt ein kjekk dag , så langt, så eg spanderte siste spekesildpakken til middag for å sette krona på verket.
No er klokka snart halv fire og eg trur ikkje det blir gjort så mykje meir fornuftig i dag. No skal eg sjå serien min på TV, og så skal eg drikke kaffi og strikke, eg held på med lest nr. 4 av 6.
I dag er det Nilsmesse eller Nikolausdagen. Nikolaus var biskop i Myra i Lilleasia. Han vart helgen etter sin død. Nicolaus vart dyrka i den katolske kyrkja-i vår tid er han forvandla til å vere Santa Claus -julenissen.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...