søndag, oktober 30, 2022

Dagbok 2022: 30-oktober

                                           Den siste Leonardo da Vinci i år-trur eg.

 Klokka er no 15.10 - temperaturen ute er + 10 grader- I dag morgon var det fint ver og sol,men så kom det regn. No held sola på å kome att. 

Rasmus ville sjølvsagt reise litt tidleg, såpass han fekk køyre i dagslys. Eg er litt spent på korleis det går med lasset. Han for med all materialen i Volvoen, han la ned seta etc. Det var ikkje slik at eg nøydde han til det, men eg skreiv det til han før han reiste heimanfrå at han kunne få material viss han ville. Og eg er sjølvsagt glad for å få den vekk.

Eg har rydda og vaska litt i huset etter at eg vart her åleine, eg har vaska litt klede også, men eg har hengt dei opp på tørkestativ. I går vaska eg sengetøy etc. og brukte tørketrommelen,men det var no Rasmus som styrte med den,mens eg såg på. Så eg veit ikkje om eg er kompetent til å gjere det åleine. Eg tenkte at når Margrete har lært seg kunsten, kan ho lære meg opp. Eg maktar aldri å lese bruksanvisningar og følgje dei. Men eg trur Margrete er flink til det.

I dag fyrte eg i omnen, og no brende eg siste resten av den sjølvkløyvde veden. Det var dårleg ved på den måten at den var tørr og brann fort opp. Men eg har ein sekk med "Even-ved" også, og mykje rusk og rask som eg kan brenne, visss eg får saga det opp litt.

No blir det visst skikkeleg fint ute. Men eg trur ikkje eg skal gå tur i dag. Eg meiner at eg snart skal bli bra av Helvetesilden. Eg har snart brukt opp tablettane som eg fekk,  dei som skal hjelpe meg til å bli frisk , men eg må bruke Paracet mot smertene. Eg må oftast opp om natta og ta smertestillande, men det går sikkert bra.

Eg har sete og gjort ferdig Sudokuen som eg begyte på i går, og no er den i boks.

Det var litt rart å verte åleine i huset igjen, men eg trivst åleine også. Eg skal kanskje lage litt mat når det lid på.

Eg tok med meg telefonen då er var ute og tok bilde av blomster som enno held stand. Eg er glad for kvar dag vi slepp snø og kulde. Men på Clas har dei tatt fram julepynten..


"Einar-rosa" blomstrar enno. Eg fekk den til bursdagen min i -21 og planta den ut om sommaren. Den har blomstra i heile sommar. Det er ei såkalla "Potte-rose."

Eg har tre ulike Klematis , dette er ein av dei. Alt blomstra så seint i år, at ikkje alle vart ferdige.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...