tirsdag, oktober 11, 2022

Dagbok 2022: 11.oktober


 Klokka er no 17.25, temperaturen ute er + 7 grader. Akkurat no skin sola, men brått kjem det ei regnbyge, slik har det vore i heile dag-

I dag hadde det snødd langt nedetter fjellsidene og det likar eg ikkje så godt. Ikkje det at eg har det vondt, eg fyrte i omnen og hadde det godt og varmt. I dag var det ingen ting eg skulle og måtte. Derfor fann eg ut at eg ville kokeplommesylte, eg har enno fleire plastikposar med plommer frå i fjor. Men eg er veldig glad i plommesylte så den går unna. I dag kokte eg av ca 6 kilo plommer, det er to gonger opp i den kasserollen eg kokar dei i.

Etterpå koka eg grønsaksuppe som eg hadde til middag i dag.Då snikkaren for heim att, hadde eg tenkt å gå ein tur på Vernet, men så fekk eg ei anna oppgåve. Eg skulle rydde attmed veggen der han no skal skifte bordkledning. Der står nokre store barlindbusker, så der var ikkje framkomeleg. Eg tenkte at eg like godt kunne jobbe med det- i staden for å trimme. Det vart no litt trim med å rydde også. Eg gjekk laus med hagesaks og handsag, og hadde til slutt to store og 1liten sekk med greiner og bar. Dei aller tjukkaste stammane skal er sage opp til ved, men det vart ikkje i dag. Det er nesten ikkje lov å seie det, men eg likar slikt arbeid.


                                 Her har eg så vidt begynt arbeidet.


                                   Her har eg fått til gjennomgang.

Det var meir arbeid enn det ser ut som, men eg kunne ikkje ta vekk så mykje at det vart veldig stygt. Desse buskene vart planta til mamma sin 80-årsdag i 1984.

I går ettermiddag/kveld hadde eg Einar på besøk, i dag har eg ikkje snakka med andre enn snikkaren. Men i morgon skal eg på Bakk-Ola og snakke spansk, det er kjekt og sosialt. Håper at Solveig og Øystein har det kjekt på tur, og eg håper at mange i familien kjem hit på fredag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...