mandag, oktober 10, 2022

Dagbok 2022: 10.oktober


 Klokka er no 17.13, temperaturen ute er + 8 grader og det regnar. Eg var nettopp ned i tilbygget og henta ved, og då måtte eg ha støvlar på meg for heile plenen er som ei våt myr.

Denne dagen begynte litt stressande idet vekkerklokka ringde før halv 7. Den står  på 8 til vanleg og eg visste ikkje at eg hadde rota det til. Merkeleg nok sovna eg ei stund etterpå. Det er Marit som ordnar ut med taxi og greier, og den hadde dei bestillt til kl.10.30, sa dei ute i Ulsteinvik. Bilen kom sjølvsagt ikkje då, og då begynte vi å tenkje på at vi ikkje hadde time før 12.30. Marit ringde på sentralen og vi fekk vite den rette tida og då kom drosjen- og vi kom i rett tid til Ulsteinvik og kom inn  nesten med det samme og alt gjekk greitt. No skal vi ikkje innkallast meir, men vi skal ringe viss det er noko vi vil.

Då vi kom heim att tenkte eg å gå ein tur på Vernet med ein gong, men så var eg så svolten- Eg hadde ikkje tenkt ut kva eg skulle ete i dag, men heiv fort i hop ei pannekakerøre og åt meg mett. Så sette eg meg inn i stova og skulle lese på leksa til onsdag. Men det var heilt umuleg, eg ville berre sove-og det skulle eg ikkje.

Eg høyrde etter kvart at Takmannen begynte å pakke i hop. I dag har han tatt ned mykje av stillaset og det tek han med seg heim. Han visste ikkje kva han skulle gjere i dag tidleg, om han skulle jobbe eller ikkje, men så letta det litt. I Ulsteinvik var det delvis sol på føremiddagen. No har han avslutta for i dag, og då kunne eg kveike i omnen, likar ikkje å lage røyk når han er på taket. 

Eg hadde kome over trøttheita mi då Einar ringde og ville komme oppom ein tur, så no ventar eg på han. Solveig og Øystein for ein tur austover i dag, på haustferie. Dei i familien som er i nærheita skal eg invitere på ballj på fredag-håper det er mange som kan komme.

Sjå på bildet øvst på dette innlegget, eg trur trea ned mot Olavsgata må ha vakse mange meter i sommar. Det er irriterande for oss som misser utsikta til fjorden, ein annan ting er at det kan bli storm  som riv trea overende så det kan bli skader. Men det er ikkje mitt problem.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...