fredag, september 09, 2022

Dagbok 2022: 9.september

 

Då eg gjekk heimover i dag gjekk eg elvavegen, der eg alltid gjekk den tida Nils var på Ørstaheimen. Der har dei bygt nokre store hus på hi sida av elva -og no er enda eit  digert hus under oppføring. Trur det er leilegheiter som skal vere der. Vikemarka skule er på same sida av elva som vegen.


Klokka er no17.15, temperaturen ute er + 19 grader C, og sola skin. Det var heilt fantastisk å få denne ettersommaren, i alle fall for oss som har heilårsferie.

I dag hadde eg planen klar, eg skulle få unna fredagsvasken før eg skulle til frisøren klokka 11.45- det gjekk heilt greitt heilt til eg skulle fare. Då var bilnøkkelen mi heilt borte vekk; eg leita på alle tenkelege og utenkelege stader, men ingen nøkkel. Eg plar alltid legge den i ei skål på kommoden i gangen, men det hadde eg altså ikkje gjort i går. Eg hugsa at eg var ute og flytta bilen, og eg hadde låst den med nøkkelen som eg tok med meg i handa og gjekk inn. Ergo måtte den vere i huset. Og eg har berre denne nøkkelen så eg plar passe veldig godt på den. 

Men då det var berre 2 minutt att til eg skulle vere hos frisøren, måtte eg be Marit om å køyre meg ned, og det gjorde ho. Då eg var ferdig klipt, gjekk eg heim att. Eg sat på benken og prata litt med Marit før eg gjekk heim og begynte å leite igjen. Men eg måtte gi opp etter å ha leita i alle bukse-og jakkelommar og elles overalt. Men så kom eg på noko som Marit hadde sagt:"Du må ikkje gi opp før du har leita i bosset". Og der hadde eg no vore for lengst. Men så kom eg på at eg hadde to boss-spann i disken, og i det andre  var altså nøkkelen, innpakka i papir med bær-restar.Eg hadde vel tørka av bordet og tatt nøkkelen med. Eg vart SÅ letta, for eg har berre denne nøkkelen og det er eigentleg reservenøkkelen, for den originale har eg mista for lenge sidan.

Eg har ikkje gjort noko til gagns etterpå heller, berre ete litt og sett TV. Men no har Marit og eg tenkt oss bort å Plantasjen og Coop i Furene. Plantasjen er open til kl.20 og Coop enda mykje lenger. Vi skal fare kl.18 -likar å vente til verste trafikken er over. Eg skriv kanskje meir seinare.

Då er vi heime att frå ein tur i Furene. På Plantasjen kjøpte eg i dag ein sammenleggbar kompostbinge, samme sorten som eg har før, ei greip og ein plantespade. På Coop kjøpte eg mat og toalettpapir. At det står SPAR på posane betyr at eg brukar om att gamle posar.

Planen min er å sette opp den nye kompostbingen og ta greipa og flytte over øvste laget av det som er i den gamle komposten, då blir den fine feite jorda liggande att så eg kan bruke den, Og så kan eg kompostere gras vidare og sleppe å ha det på VØR. Når eg komposterer berre reint gras blir det nokså fort mold.Var det ein god plan eller?

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...