lørdag, september 10, 2022

Dagbok 2022: 10.september


 Klokka er no 18.00, temperaturen ute er + 18 grader C og sola skin framleis. Kanskje siste dagen no? Det er kaldt og mykje dogg i graset om morgonen, det veit vi som er tidleg oppe.

I dag orka eg ikkje å vere så mykje ute tidleg på dag, men eg tok inn posten og vatna potteplantane til naboen som er bortreist i helga. For å nytte tida til noko nyttig så støvsuga eg teppegolva mine. Solveig ringde og fortalde at ho ikkje kom innover i dag slik ho hadde tenkt, for ho var blitt så forkjøla. Eg høyrer at folk her i bygda også er forkjøla, eg har ikkje vore forkjøla på mange mange år, men eg tek influensavaksine kvart år-og eg trur det er lurt.

Så skulle eg prøve å sette i hop den nye kompostbingen min. Eg hugsa at eg streva med den første, men den fekk eg no til på ein måte. Det gjorde eg ikkje i dag, så eg gav meg på det. Då begynte eg-eller rettare sagt -heldt eg fram med å klippe og renske rundt buskene på plenen, og no er eg snart i mål med den jobben; eg må stusse buskene litt så dei ikkje blir for store og så må eg fjerne graset rundt. Det tek meir tid enn ein skulle tru. Då det nærma seg middagstid gjekk eg inn og laga meg eit "herremåltid", med spekesild/kryddersild og alt tilbehør. Etterpå sette eg på oppvaskmaskina for første gong denne veka, og så la eg meg ut på altanen på solsenga med ei bok på øyret. Eg har ikkje snakka med nokon i dag, med unntak av Solveig på telefonen,  Marit og eg held no alltid kontakten på Messenger.

 


No er det alt som blomstrar ute. Dette bildet tok eg frå altanen og ned på to klematisar som veks oppover tilbygget, den eine er mørk lillablå, den andre lavendelblå . Den lavendelblå grov eg opp og plnta nede i hagen, men noko av rota har vel stått att.. Fargane er ikkje heilt rette på bildet.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...