torsdag, september 15, 2022

Dagbok 2022: 15.september


Klokka er no 19.06,ute er de vått og grått . Kvar gong eg ser vermelding på TV så er det regn i Trøndelag og på Møre og Romsdal-elles i landet er det aldri så vått som her. Trur eg. Men det er ikkje verst for oss som kan vere inne, verre for han som skal lage tak på huset mitt. Men som de ser på bildet er halve taket ferdig no og han har tatt ned stillasa sine, for å sette dei opp på nedsida av huset. Eg skulle ønske det var opplett så han slapp å gå på eit vått tak. Men det var i alle fall godt å få betre utsikt oppover.

I dag skulle eg til legen klokka 10, og sist natt sov eg ikkje noko særleg, både på grunn av uro og på grunn av verk i ryggen og foten.

Men eg kom meg no til legen og ho meinte det samme som fysioterapeuten og eg-det er i ryggen det er noko gale, og det har det vore lenge. Legen fann fram resultata frå 2005 då eg var på MR i Ålesund, og det er nokså likt. Berre at no er eg relativt bra på dagtid men verker om natta. Det har med stillingen å gjere. Ho forklarte meg kva som var gale, og det kan opererast, men der var vi enige om at det ikkje var så lurt, i og med at eg er så pass gammal og kan like godt bli verre.

Men eg kan ta meir sovetablettar og smertestillande om natta slik at eg får sove.

Eg hadde ikkje fått resultatet frå førre blodprøva, men verdiane har ikkje stige sidan eg begynte å gå til kontroll, så heretter blir det å ta prøver kvart halvår.

Då eg kom heim gjekk eg bort til naboane med husnøklane deira  og vart sittande og prate ei stund. Eg fekk no høyre korleis dei hadde hatt det i Oslo. 

Eg sette på PC-en då eg kom heim og der ar det melding frå Einar om at han ville komme innover ein tur. Han hadde ærend i Ørsta. Han hadde no mykje å fortelje om, han som har vore i Kristiansand i bryllaup og så har han intervjua kongeparet på Hareid då dei var der- blant anna. Det var liksom ikkje så innlysande kva måltid vi kunne ha, kanskje for seint til middag og for tidleg til kvelds. Eg landa på pannekaker, det kan ein vel ete uansett. Og Einar likte dei godt, han er ikkje av dei matvande.

I dag har eg ikkje gjort så mykje husarbeid, men no har eg sett på oppvaskmaskina og så har eg fyrt opp i omnen. Eg kan ikkje brenne i omnen mens Brubakk er på taket. Det eg fyrer med eg materialrestar, så då ryddar eg litt med det samme.

Marit og eg har nesten ikkje vore i lag denne veka, så i morgon har vi tenkt oss ein tur til Vik og kanskje gå på kafé.


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...