tirsdag, juni 14, 2022

Dagbok 2022: 14.juni


 Klokka er no 17.30, temperaturen ligg på ca +15, og det har regna litt innimellom i dag også; som vanleg lysnar det mot kveld, men det er søkkvått i graset, så eg får ikkje gjort noko ute. Dessverre har eg ikkje gjort noko inne heller, så eg er ikkje særleg nøgd med meg sjølv i dag.

Marit og eg var på trening i dag, det var ho som køyrde enda det var min dag. Ho skulle gjere opp for at eg køyrde ein gong det var hennar dag. Etter treninga var vi ein tur på Alti, men vi handla ikkje så mykje.

Då eg kom heim var postkassa full av rekningar, aviser etc. og eg sette meg til å betale eit par små rekningar på data. Det var ei rekning på 338 kr. blant anna. Eg plundra det til litt så eg måtte starte frå begynnelsen igjen, og då eg vel hadde sendt pengane av garde såg eg at der hadde stått att eit 3-tal frå første forsøk, så eg hadde sendt av garde 3338 kr, altså tre tusen for mykje. Det var ingen ting eg kunne gjere med det, anna enn å kontakte banken. I staden for å ringe ned, tok eg bilen og køyrde ned i banken som har kontor i gågata. (Eg hadde i grunnen tenkt meg ned på banken i alle tilfelle denne veka) PÅ kontoret sat ein ung mann heilt åleine og såg ikkje ut til å ha noko å gjere, så eg tenkte det var bra at eg kom og heldt han med selskap. Han var kjekk og grei og ringde til firmaet som hadde fått for mykje pengar; dei lova å sende pengane tilbake til meg. Så hadde eg eit anna problem, eg ville ha bank ID på telefonen min, og det ordna han også. Om eg er i stand til å bruke den, veit eg enno ikkje. Eg takka han for god hjelp- og det var heilt gratis.

Då eg kom heim att var eg så svolten at eg åt eit par rundstykke, for eg hadde ikkje tid å vente på middag. Og så måtte eg sjå serien min, lese på spanskleksa og sjå nyheiter og lese avisa, og dermed var dagen så å seie oppbrukt. Eg kunne ha gått ein tur , men eg tek heller og samlar energi til i morgon. Det kan no hende det blir fint vêr. 

Eg har lenge tenkt at eg ville lese om att Edvard Hoem si bok "Mors og fars historie". Eg begynte så vidt på den sundag kveld og i går kveld hadde eg problem med å legge den frå meg. Eg les den på Storytel, eg likar så godt å høyre stemmen hans. Eg kjem vel til å lese den ferdig i løpet av kvelden.

Eg var ute i hagen for å sjå om der var noko fint, men det er ikkje så mykje som blomstrar akkurat no. Syrinen var no heilt øydelagt og roten av alt regnet.

Klokkebusk

Gyvel

                                           Timian (?)
                                 Det går i rosa og lilla for tida. Rosetrea ser skrale ut, men                                     eg ville vente litt før eg eventuelt kjøper noko nytt.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...