søndag, mai 15, 2022

Bok nr. 9 - 2022: LØVETEMMEREN


 Endelig en ny bok om Erica Falck og Patrik Hedström!


Det er januar og veldig kaldt i Fjällbacka. En halvnaken jente kommer løpende ut av skogen, rett ut på veien foran en bil. Sjåføren rekker ikke å stoppe. Da Patrik Hedström og hans kollegaer blir varslet om ulykken, er jenta allerede død. For fire måneder siden forsvant hun på vei hjem fra den lokale rideskolen, og siden er det ingen som har sett henne. Det viser seg at hun er blitt utsatt for en forbrytelse, og Patrik Hedström og hans kollegaer frykter at hun ikke er alene om denne skjebnen.
Samtidig holder Erica Falck på å grave i en gammel sak. En familietragedie som førte til en manns død. Gang på gang besøker hun mannens kone, som ble dømt for drapet, men Erica får ingen svar.. Hva er det kvinnen skjuler? Erica kjenner på seg at det er noe som ikke stemmer. Og det virker som om fortiden kaster sine mørke skygger over nåtiden.
Løvetemmeren er Camilla Läckbergs niende krim om Erica Falck og Patrik Hedström.
.........................................................................................................................................
Eg les ikkje så ofte lydbøker lenger, for nokre år sidan las eg ikkje så mykje anna.
Denne boka las eg på Storytel etter at eg hadde lese  det Margrete skreiv om den på bloggen sin.
Eg fekk litt problem heilt frå starten-med å halde styr på alle personane etc. FØR då eg las mest lydbøker, brukte eg ofte å skrive ned namna på personane i boka, og litt om kvar. Det skulle eg ha gjort her også,for eg streva veldig med å halde orden på folka.

Eg har lese veldig mange bøker av Camila Lãckberg, der hendingane er lagt til Fjãllbacka. Ein gong vi var i Sverige køyrde vi ned til denne vesle kystidyllen, og gjekk rundt der. Vi såg m.a. bysten av Ingrid Bergmann som var derifrå. Eg ser enno for meg korleis der såg ut.
Men til tross for at eg har lese mange av bøkene , og sett filmar som bygger på dei, er eg ikkje så begeistra for dei. Her er for mykje familieliv, for mange bollar og tekoppar, for mange mødrer og svigermødrer- kort sagt :for mykje familieliv. Eg ville hatt meir fokus på det kriminelle- sidan det er krim.  At eg ikkje greidde å halde styr på alle folka i denne boka, skal eg ta skulda for sjølv.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...