fredag, mai 20, 2022

Dagbok 2022: 20.mai

             Det finaste i hagen akkurat no. Perlebusk, trur eg den heiter.


Klokka er no 16.50 , temperaturen ute er + 17,5 grader C, det er lettskya og mykje sol. Det har vore ein nydeleg dag hittil.

Før eg gjekk ut i dag, tok eg fredagsvasken, eg var vel ferdig i 11-tida. Så gjekk eg ut og begynte å ta opp løvetannrøter  igjen- der står kanskje att eit par enno, men eg ser i alle fall ikkje noko gult. Så tømde eg blomsterkassene for mold og planta eit par plantar nede ved komposten. Eg fylte kassene med kompostjord som eg la rundt bærtrea, så spylte eg kassene reine; jord har eg ein sekk frå i fjor, så no er det berre plantar som manglar. 

I heile dag har eg irritert meg over at eg ikkje kjøpte meir på Plantasjen i går. Veit ikkje kvar eg hadde tankane mine . Eg skulle også ha kjøpt bark som dei hadde på tilbod for300++++kr for 5 sekker, for eksempel. Eg skulle hatt med meg ein kvan som kunne hjelpe til med å bestemme. Men eg kan fare bort att når eg vil-der er ope sundag også. Eg fann mykje å gjere ute, og eg kunne godt ha gjort meir, det er berre det at eg har ein rygg som må kvile ofte. Det er mykje å gjere ute i hagen no, og kvar gong eg skulle gå inn att såg eg noko som eg måtte gjere. Før eg gjekk inn var eg opp til Marit ein tur, ho passa Arya. Så var det rett i dusjen.

Til middag i dag vart det same menyen som i går, nemleg grønnsaksalat- Og så la eg meg ut på solsenga med lydbok og kvilte . Eg hadde tenkt litt på å fare på VØR i dag, eg har mange store sekker med hageavfall, men det kjem dagar etter desse.

I går kveld hadde eg heilt gløymt at det skulle vere Møre-Nytt i dag, så klokka var nærmare 1 før eg gjekk inn og henta ut sudokuen . Den vart ikkje ferdig i går og eg har ikkje gjort den ferdig i dag heller, så eg har noko å fundere på. Eg har heller ikkje sett serien min enno, så det blir ein travel kveld. Eg har litt vondt i vestrefoten og hofta så det kjem an på om eg må gå ein tur, å sitte i ro er ikkje bra. Det beste er å klippe plen, men det skal eg ikkje gjere før på mandag, men graset veks.

I morgon skal eg på butikken å handle igjen, eg forstår ikkje at eg må kjøpe så mykje mat. Men no har eg ei liste liggande som eg skriv på, så då får eg kanskje med meg det eg treng denne gongen.

Då vil eg nytte høvet til å ønske alle som er innom bloggen ei fin helg.

I går siterte eg dikt for meg sjølv: Im wunderschøne Monat Mai.

                                                  Als alle Knospen sprangen

                                                  Da ist in meinem Herzen

                                                  Die Liebe aufgegangen

 Eg hugsar godt  dikt, songar og salmar som eg lærte då eg var ung. Det som skjer no hugsar  eg knapt frå kl.12 til middag.

No skal eg gå ut og ta nokre bilde.

            Prover å rydde opp ned mot grensa. Naboane lagar ny mur.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...