torsdag, april 07, 2022

Dagbok 2020: 7.april

Klokka er no 17.38 og temperaturen ute er + 6 grader. Sola skin frå klår himmel og det har ho gjort i heile dag.Bildet over tok eg då vi skulle på trening i dag ca.9.40.Som de ser var halve tunet bert og tørt, men ned mot garasjen var det ca.30 cm med snø.

I dag var det siste treningsdagen før påske, så no har vi fått ferie. Etter treninga hadde både Marit og eg ærend på apoteket, så vi køyrde ned til ALTI. Etter at vi hadde handla(Eg var innom Europris også) kjøpte vi oss kake og kaffi på kaféen under trappa. Vi fall for freistinga og kjøpte ostekake, same sort som Margrete og eg kjøpe då vi var på byen i lag. Og stykka var like store i dag. 

Då vi kom heim att begynte eg å moke tunet, dvs. eg tok snøen på brettet og køyrde den opp i sola, der den fekk ligge å smelte. Noko av snøen hamna oppe på asfalten og det var no det beste av alt. Eg prøvekøyrde bilen etter ei stund, og det gjekk bra-men der er mykje snø att. Eg såg litt etter blomstrane mine. Nedom garasjen er eit bed som blir tidleg bert, der var det mykje påskeliljer. Eg hadde så mykje av den sorten i fjor, både heime og på grava, og alle løkane grov eg ned i beda her. Det ser ut til at der er liv i eine potterosa som eg planta ut også, men kattane er fæle til å rote i beddet.




Då klokka var ca 15 gjekk eg inn og skulle ha meg "middag". Særleg middagsmat vart det ikkje i dag, men ei skive med kjøttpålegg og kjeks med ost fekk vere greitt no. Slappa av ei lita stund med TV og spøt, før eg tok ein runde på Fonnvernet i dag. Vêret var nydelig, men det var kald vind der oppe. Eg prøvde å vere mest muleg ute i dag, sidan eg heldt meg inne i finevêret i går. Men eg er veldig glad for at eg endeleg fekk rensa teppa.




All snøen som eg flytta på er ikkje smelta enno, enda er raka i den til og med. 

I morgon skal dei komme med komfyren som vi skal ha i kjellaren; eg fekk melding om at dei kjem mellom kl.9 og 15. Så spørs det kor lenge eg må gå her og vente. Helge skal komme og innstallere, så alt er godt førebudd.


 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...