onsdag, mars 30, 2022

Dagbok 2022: 30.mars


 Klokka er no 17.25, temperaturen ute er + 7 grader. I går fekk eg sjokk då eg såg all snøen, i dag var det sjokkerande fint vêr, med sol frå skyfri himmel. Men det var nokså kaldt, så eg var glad for at eg hadde moka tunet i går, elles veit eg ikkje om eg hadde kome meg av garde med bilen i dag. Og i dag måtte eg ha bil for eg hadde med meg to digre nett med permar som Eli skulle ha. Det var resultatet av mine 11 år som"skrivar".Eg køyrde Eli heim så ho slapp å bere netta. Ho vart veldig begeistra for bilen min. Ho og Terje har ein som er vesentleg større.

I dag var det siste spanskleksjonen før sommaren, men vi har fått mykje lekse som vi skal gjere før vi tek til att til hausten. Etter spansktimen var eg ein tur på ALTI. Det var noko medisin eg skulle ha, og så kjøpte eg ein genser til, samme sorten som eg kjøpte sist fredag, men den eg kjøpte i dag var grøn. Eg fann ut at den grønfargen matcha ein farge på den blå kofta mi. Eg trefte ei pensjonistvenninne som også var og handla. Ho køyrer også sin eigen bil- og ho er 86.

Då eg kom heim åt eg litt, såg litt på TV etc. Og så gjekk eg ein tur på Vernet. Foten er ikkje god, men eg smurde den inn med betennelseshemmande salve. Det vart ikkje heilt bra, men kanskje det hjelper viss eg brukar salven(Voltarol) nokre dagar. 



I morgon er det trening, og på mandag skal eg på kurs om korleis ein brukar banken på nett etc. Det er Sparebank 1 som inviterer, det er for alle eldre, men der er påmelding, for vi skal få mat(gratis).

Fredag må eg komme meg bort på EL-kjøp og kjøpe komfyr til kjellarleilegheita og tørketrommel til meg sjølv. 

I dag skjedde det noko i Starevegen. Severin har saga ned den store, flotte bjørka som stod ned mot vegen. Den var fin å sjå på, men det kan hende det var sikrare å ta den ned. Ikkje kjekt når store tre veltar.

I fjor hadde eg så mange potter med løkblomster. Når dei var visna grov eg dei ned i beddet nedanfor garasjen. No kjem det opp både det eine og det andre. To potteroser planta eg også, og det ser ut til at dei lever. Det er berre eitt aber og der er at alle kattane i nabolage likar å gå på do i det beddet, fordi der er så laus og fin(kjøpe-)mold.

No kom Marit U men ei potte med påskeliljer, så no blomstrar det inne også.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...