tirsdag, mars 29, 2022

Dagbok 2022: 29.mars


                                           Akkurat no klokka 16.36

Det er + 5 grader på trappa, og sola er framme så vidt det er. 

Kvar morgon når eg står opp går eg bort til altandøra og dreg frå gardinene. I dag fekk eg nesten sjokk. Eg var budd på at det kunne vere litt kvitt på marka, men ikkje at det skulle vere full viner og mykje snø. Og i dag skulle vi på trening. Eg såg på snøen som låg på tunet og kom til at den greidde eg ikkje å moke bort på kort tid, klokka var nesten 8, og vi plar køyre kl.9.45. Så det vart til at både Marit og eg sende melding om at vi ikkje kom i dag. Så tidleg på morgonen som det enno var, så var ikkje vegane brøyta heller, men bilane køyrde i djupe spor. Men i morgon MÅ eg ut med bil for då skal eg på spansk-kurs og ha med meg alle permane til pensjonistlaget. Vi har eit skap på Bakk-Ola.

Slik ser det ut no, eg har ikkje vore i garasjen i dag, men eg har vore bort til Urke sitt hus, då hadde eg dei store gummistøvlane mine.
Det verste er at eg har parkert mokebrettet i tilbygget, så eg må vaspe ned og hente det.
Men når eg skulle vere heime heile føremiddagen, så måtte eg få gjort noko. Eg skulle støvsuge teppegolva, og det gjekk no greitt, eg tørka støv etter kvart, og så oppdaga eg at kopar og messing trong å bli pussa, så gjorde eg det, og med det samme eg var i gang fann eg fram gule lys m.m. og begynte påskepyntinga. Tenkte eg kunne gjere det slik som til jul-pynte litt og litt. No kom eg på den gyselege påskepynyten som Margrete og eg såg då vi var på Alti sist fredag, det var nokre figurar som såg ut som halvdaude høner. Slikt vil eg ikkje ha. Men eg har kunstige "pusekattar" som eg kjøpte i fjor.
Eg hadde kjøpt inn rikeleg med melk til helga, så i dag vart det risgraut til middag. Etterpå vart det ein liten middagskvil i godstolen. Eg vakna veldig tidleg i dag, så eg var litt trøtt.
Eg skal kjøpe både komfyr til kjellerleilegheita og tørketrommel til meg sjølv, tenkte å kjøpe det samtidig, så blir det berre ein transport, og eg sender med dei det gamle med det samme. Men først må det bli bert så det blir råd å gå ned til kjellerinngangane. Helge var her i går og såg på komfyren, men han trudde ikkje det var noko å reparere på. Den er no ganske gammal. Eg er så heldig som har Helge til å hjelpe meg med slike ting.Det er berre å sende ei melding på telefonen.
Eg må visst bite i det sure eplet og finne fram att mokebrettet, eg greier ikkje å moke alt med spade. No skin sola litt men på PC skjermen, nedst nede, står det Regn/snø snart.   Så veit vi det

n.
Eg har tatt inn posten og vatna blomster til naboane i dag også, men dei kjem heim att i løpet av dagen.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...