mandag, mars 21, 2022

Dagbok 2022: 21.mars


 Klokka er no 16.30, det er sol og klårt ute og +12 graderC- Det har vore ein fantastisk fin dag i dag også. Litt kaldt først på dag, men det varte ikkje lenge. Eg sat og såg nyheiter + serie på TV mens eg strikka. Men i 10-tida var eg på veg til Vernet.Sidan eg skulle sitte inne i kinosalen seinare på dag, ville eg lufte meg og mosjonere først best. Det er ikkje så ofte eg er der tidleg på dag, men på bildet kan de sjå at sola er i aust. Eg gjekk også "feil" veg i dag, dvs. motsett av det er plar, så i dag vart det ned trappa.

Då eg kom heim snakka eg litt med Marit U, så klokka var 11.30 før eg var i hus. Her i huset har eg gjort lite og ingenting i dag, anna enn å bytte på senga mi. Så no må eg vel sette på ein klesvask snart.

Filmen skulle begynne 13.30 så vi for herifrå klokka 13. Marit køyrde. Det var ikkje mange som var komne for å sjå Margrethe 1. Stort sett så var det berre eldre damer, dvs. venninnene våre. Filmen var heilt annleis enn eg hadde trudd. Eg ser ein del historiske filmar på TV, og dei er som regel engelske, med mykje pomp og prakt. Eg skal innrømme at eg visste veldig lite om dronning Margrethe 1. Og eg hadde ikkje sjekka opp historia på førehand. Dei andre som eg snakka med var i samme båt. Og to av oss hadde historie grunnfag. Filmen var mykje meir dramatisk enn eg hadde venta, og den var ikkje kjedelig. Filmen varte i nærmare to timar, og heile tida sag eg og fraus så eg nesten skalv. Dei andre syntest også det var kaldt. Ein stor sal, men få tilstades, gjer vel sitt. Når eg tenkjer etter så frys eg nesten alltid på kino, særleg på dagkino.

Då eg kom heim att måtte eg ha meg litt mat, for eg hadde ikkje ete sidan frokost.

I morgon skal eg på trening klokka 10-11, og så har eg time med legen klokka 13.20. Eg må testast kvar 3. månad, ta blodprøve. Eg snakka med legen i telefonen og då kunne ho opplyse om at dei ikkje hadde funne noko gale med foten min på røntgen. Eg har gått rundt med nokre gamle romslege støvlettar, men i dag fekk eg på meg nokre sko, så det såg litt betre ut. 

Det er fin sol ute enno, så det kan hende eg går ut og rakar litt, når eg har fått varmen skikkeleg i meg igjen. Det er veldig lite snø att, og og har raka og tatt opp ei heil bøtte med singel som har følgt med snøen ut på plenane når vi har moka. Det ser ut som om mesteparten av plantar, tre og busker har overlevd vinteren.




Eg kjøpte to blå Sant Paulia, og dei voks og trivdes. Eg delte den eine i to, så då hadde tre blå Sant Paulia. Dei blomstra og blomstra, men så vart det slutt. Eg las ein stad at viss dei slutta å blomstre, skulle ein ta bort nokre blad, og det gjorde eg. No står den eine og blomstrar og dei to andre står med knoppar. Så det var eit lurt råd.








Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...