søndag, mars 20, 2022

Dagbok 2022: 20.mars


 Klokka er no 16.50, temperatuuren ute er +13 grader C, og det har vore nydeleg ver og sol i heile dag. Eg var ikkje oppe i gryotta i dag, og etter frokost sat eg og såg nyheiter etc. mens eg strikka på ein lest som eg la opp i går. Takk og pris for at Solveig kom med fint garn til meg, for eg var lei av -nille grått og brunt.

 Då det leid litt på dag kom eg meg av garde på tur. Ikkje så lang tur i dag heller, skuldar på foten., men det vart no ein runde på Vernet, der eg trefte andre gamle damer som eg kjende. Då eg kom heim att sette eg meg opp på benken til Marit og prata ei stund. Ho har vore åleine i helga, for ungefolket har vore på hytta; men no er dei heimkomne.
I dag vart det sildemiddag igjen, for dei hadde meir sild på tilbud i går då eg handla. Eg har til eit måltid til, men då blir det vel slutt-for ei stund.
La meg ut på solsenga etter at eg hadde ete, men det vart litt for kaldt, så eg gjekk inn att. Det er vel snart tid for meir nyheiter, men eg prøver å ikkje sjå altfor mykje-det er så deprimerande.
Det er kjekt å gå ute i hagen no, her er meir krokus i år enn det har vore nokon gong før. Og i beddet nedanfor garasjen kjem det opp både det eine og det andre. Eg har greve ned avblomstra påskeliljer og andre løkplantar, så det er spennande å sjå kva som kjem opp. Eg raka  ein del plen i går, og fekk vekk mesteparten av singelen som hadde hamna der under snømokinga. Men eg må vel fare over igjen snart. Eg lurer på kva tid ein skal gjødsle plenane, eg meiner eg var litt for seint ute i fjor. Men eg får høyre med naboen, han har litt meir greie på det enn eg.

Eg likar hagearbeid, men eg er ikkje så ung og sterk lenger, så eg kan ikkje gjere alt eg har lyst til. Det ser ut til at det meste av plantane har overlevd vinteren-
I morgon har Marit og eg tenkt oss på kino og sjå filmen om "Margrethe den 1". 
Marit skal på seniordans først og så er det kino etterpå, på føremiddagen altså. Det blir litt tungt å sette seg til inne midt på dagen viss veret er slik som det har vore i dag. Men det er greitt å gå på kino på dagtid , så slepp ein å fare ut om kvelden.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...