torsdag, mars 17, 2022

Dagbok 2022: 17. mars


 Klokka er no 15.30. Temperaturen ute er + 7 grader, og det regnar så smått. Tidlegare i dag var det vind, så det kjentest ikkje direkte varmt ut. Eg har nettopp kveikt i omnen fordi eg fraus. Det er ikkje så mange dagar sidan vi sat ute i sola og hadde det varmt og godt Eg hadde eigentleg tenkt å gå ein tur, men snudde inn att. Eg får heller sjå å finne meg noko nyttig å gjere inne. Etter kvart som snøen blir borte får eg mykje å gjere ute i hagen, Til dømes må eg rake singel frå plenane.

Føremiddagen i dag var nokså aktiv. Marit og eg køyrde kvar sin bil nedover til treninga. Vi køyrde først bort til Bilverkstaden til OPSAL (Den ligg nær attmed ALTI)-der eg sette frå meg min bil og nøklane. Så for vi på trening og etter treninga handla vi litt på KIWI. Det var ikkje så mykje eg skulle ha, for eg handla i går.

Eg sjekka telefonen då eg kom heim, og der var det melding om at bilen var ferdig kontrollert, men der var nokre "manglar". Vi tok like godt og køyrde ned att med ein gong, og eg snakka med bilreparatøren. Det var bremsene det var noko i vegen med, det var det samme for to år sidan og då reparerte dei. Men no skal dei reparerast igjen, helst før den 24.mars.Han skal sende meg melding når han er klar til å ta den. Det blir sikkert ikkje billeg, og hadde eg vore yngre skulle eg heller ha kjøpt ein ny bil- men  det er ikkje så fornuftig akkurat no. Pengar til reparasjon har eg, og eg vil køyre bil så lenge eg får lov. Sertifikatet mitt går ut 1.juni-men reknar med å få fornya det.

Marit gjorde meg merksam på eit tilbod på KIWI i dag, Det var julekrydra spekesild. Ho veit at eg er heilt vill etter slikt- og eg kjøpte ein pakke med 4 filetar. Det vart middagen i dag, med poteter, kålstuing, raudbetar og tyttebærsylte. Det var utruleg godt, og eg kan ikkje innrømme kor mykje av silda som gjekk med., men der er no litt att.

                                            Betalte ca. 30 kroner for ein slik pakke.

Etter middagen vart det kaffi og SERIE. Eg ser "TO LIV" men no får eg berre ein episode for dag. Saknar strikketøy, så det må eg skaffe meg. I går ettermiddag visste eg ikkje kva eg skulle finne på -men så sette eg i gang med neste spansklekse, og det var bra, for der var mange nye ord. Eg har mange jobbar på vent, det er ikkje mangel på det, men alt er ikkje like freistande. Eg må vel snart ta meg i hop og kjøpe ny tørketrommel, for no er der ikkje snø i vegen ned mot kjellaren. Ja, har ein hus og hage treng ein aldri kjede seg. I morgon er det fredag igjen, vekene går så altfor fort. 
Det er enno nokre i familien som har Korona, men no er det snat berre vi eldste som har slept unna. bank i bordet.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...