mandag, februar 14, 2022

Dagbok 2022: 14. februar


                                     Første soldagen i år-

Klokka er no17.40, temperaturen ute er 0 grader C , og eg såg månen i aust for ei lita stund sidan. Han skal vere full i morgon. Det var utruleg deilig å sjå att både sola og månen, det har vore ein mørk vinter til denne tid. Dessverre skal det visst komme nye snøbyer. I dag var slapset på tunet stivfrose igjen så det vart litt abakleg å kome seg utav tunet då eg endeleg kom meg på butikken i dag.

Mandag er heimedag og då prøver eg å få gjort mest muleg husarbeid I dag starta eg med å byte på senga og sette på vaskemaskina. Så rydda eg etter beste evne ei stund. Før eg fann ut at eg ville bake brød sidan det minka i brødskuffa, som eg no har i kjøkkenfrysaren.Mens brøddeigen heva, laga eg grønnsaksuppe til middag. Det er heilt greitt at eg ikkje et den med det samme.

Så fekk eg hyggelig besøk av Rigmor, som er ein tidlegare kollega. Eg sette no på kaffien om eg ikkje hadde så mykje å by på. Men det hadde ho. Eg fekk ei bok som ho sjølv har skrive og gitt ut. Eg har lese om den på Face Book. Og no har eg begynt å lese den sjølv. Den er faktisk vanskeleg å legge frå seg

Eg har vaska tre maskiner med tøy i dag, noko heng på det nye stativet i kjellaren, men så har eg tatt det gamle stativet opp att på altanen. Feilen med det gamle er at det er rusta her og der, så eg kan ikkje bruke det til kvite klede. Seinare kan eg sikkert finne ein slags maling å male over rusten.

I dag tidleg hadde eg fyllt bagasjerommet på bilen med tomflasker, så det vart ein liten tur på butikken før eg åt middag. Eg hadde riskrem til dessert i dag, sidan eg kokte så mykje graut på laurdag.

Eg har litt husarbeid igjen før eg kan ta fri og lese meir i boka, eller strikke ferdig ein lest. Strikkar gjer eg stort sett berre når eg ser TV.


                        Dette bildet er tatt rett mot sola.Derfor ser det mørkt ut.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...