onsdag, desember 29, 2021

Dagbok 2021: 29.desember

Klokka er no 17.38 og temperaturen ute er 0 grader. Tidlegare i dag var det varmegrader, men ikkje no. Det er litt smått med varmegrader inne også i dag, eg trudde eg skulle greie meg med varmepumpa som står på heile døgnet, men når ein er heime åleine og sit mykje i ro treng ein meir varme, så eg skal snart fyre opp. Desse to siste dagane har eg vore lat, har ikke gjort nokon ting-nesten, men i morgon skal eg begynne  med litt husarbeid igjen. 

Dessutan ventar eg Margrete på besøk- etter som eg forstod skulle ho over fjorden-kjøpe meir garn, kanskje. Ho som nesten aldri har strikka sette i gang med genserproduksjon sist februar. Til no har hostrikka 21 genserar-til seg sjølv og dei fire barna.

Eg er snart ferdig med lesteparet som eg begynte på i går. Det blir mykje til at eg sit borte ved varmepumpa og strikkar mens eg ser TV. I dag  ettermiddag slo eg av TV-en og skulle lese i ei bok eg begyte på i går kveld. Og kva skjer? Eg les litt, så dett augene att og eg diktar vidare sjølv. Når eg så skal lese vidare i boka, står der noko heilt anna.

Sjølv om eg er lat, så har eg faktisk gått tur i over ein time i dag. Vegane her på Vallabøen er fint brøyrtte og sanda, men eg går i piggsko. Det er litt tyngre å gå med enn andre sko, men så går eg trygt. I dag var eg låk i ryggen og føtene før eg gjekk ut, men vart ikkje verre etter turen.

I dag hadde eg ikkje meir gulasj igjen så i dag vart det speilegg. I morgon skal eg lage mat igjen. Eg likar best å lage mat når eg har fleire enn meg sjølv å lage til.

Eg har no fått PC-en i gang. Alt var borte, så eg måtte legge inn på nytt og med nye passord, men no er det meste i orden, og dei nye passorda er skikkeleg nedskrivne i boka eg fekk av Solveig.

Eg har sett litt på sjakk i dag og, eg synest det er spennande, sjølv om eg ikkje forstår så mykje av spelet. Eg kunne reglane eingong-men det er lenge sidan. Eg tenkjer på Rasmus når eg ser spelet, eg trur det hadde vore noko for han.  No skal eg fyre opp i omnen og ha det litt koseleg. Enn så lenge har eg varma meg på pleddet eg fekk av Margrete til jul.

                               I dag har eg tatt bilde av himmelen-eit mot vest og eit mot aust,


 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...