mandag, desember 27, 2021

Dagbok 2021: 27.desember

 

Bildet er tatt frå altanen klokka 9.20 i dag


Klokka er no 18.03, temperaturen ute er  minus 7 grader, det har vore fint, men kaldt i heile dag. Ja, eg synest no der er altfor kaldt, men då eg snakka med Ellen Marie i telefonen i dag, kunne ho fortelle at på Skedsmokorset var det lite snø, men minus 15 grader. Her har vi i alle fall snø nok, og viss den får ligge i ro er det ok, no når tunet mitt er fint moka av naboar og gjestar..

Sist natt fekk eg ikkje til å sove, det var nok på grunn av eit stort kaffi-inntak i går, Utpå morgonkviste sovna eg og sov eit par timar, då eg vakna var eg tett i nasen og låk i halsen. Første tanken var :Corona ! Men i panna var eg iskald, så eg slo tanken frå meg. Eg vart liggande ei stind før eg stod opp.

I dag hadde eg planlagt å late meg skikkeleg, for eg hadde rydda fint opp i går kveld. Eg vart sittande framfor TV-en med pledd rundt meg og såg på dei to gamle skodespelarane på 83 og 84 år som reiser rundt på kanalar i England og andre land . Eg har sett dei mange gonger før, men eg synest det er litt kjekt å sjå på dei. Etter kvart somla eg meg til å legge i omnen, og då det leid på litt tok eg på meg piggsko og gjekk tur, ikkje på Vernet i dag, men ein runde på Vallabøen. Det var nydeleg å gå i dag, trefte på både vegskrape og plog, så vegane vart fine etter kvart. Eg har ikkje noko imot dette veret- berre kulden


Her er eg på veg opp Storebakken


Då eg kom heim varma eg opp middag frå i går, og då kosa eg meg med gulasj, eg åt ikkje så mykje av den i går, men i dag smakte det. Dessert hadde eg også og kaffi på kanna frå i går.

Mens eg sat og åt ringde telefonen, det var Ellen Marie som ringde. Eg hadde tenkt å ringe henne før jul, men så gløymde eg det også. Eg skriv ikkje julekort og-brev sidan eg skriv blogg heile tida og i tillegg er på FB. Men John Per skriv fine brev og sender på e-post kvart år. Det vart ein pause i middagen, men eg tok det att. Så har eg sete ei stund og lese lydbok, men no ser eg at det ikkje er så lenge att til nyheitene kl.19. Dei må eg alltid ha med meg. I dag har det vore kvardag, men det har eg ikkje merka noko til, for eg har ikkje vore på butikk. Ikkje har eg strikka heller, men det skal eg gjere no, det varmar det også.Ser fram til at vi får sol igjen ca 18.januar.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...