søndag, desember 19, 2021

Dagbok 2021: 19. desember


 Klokka er no17.20, temperaturen ute er + 1 grad, og eg likar lite at det har blitt så mykje kaldare. I dag måtte ei kveike opp i omnen ei stund på føremiddagen, men så har eg greidd meg med varmepumpa etterpå- Det er så å seie slutt på veden min, men eg får sikkert meir ved med Even ganske snart. 

Dette har vore ein litt rar dag. Eg vakna tidleg, og fekk ikkje til å sovne igjen så eg stod like godt opp. Eg har ikkje gjort nokon ting til gagns i dag, har berre sete og sett TV og strikka. Men Marit kom ned og prata ei stund. Klokka 13, ca. gjekk eg ein tur på Vernet, der er det fint og bert no, snøen som kom sist natt gjorde ikkje så mykje av seg. Eg trefte ei dame eg kjenner og slo av ein liten prat. 

Då eg kom heim, laga eg meg litt mat, før eg sette meg til inne med TV-en igjen. Eg har begynt å sjå på ein serie om den sisteTsaren i Russland, der Rasputin spelar ei stor rolle. Dette er ikkje ein slik eventyrserie som dei har laga om eldre kongar og dronningar, for dette er nokså nært vår tid. Både mamma og pappa levde på den tida. Og så strikkar eg på enda ein lest. Tenkte eg skulle trappe ned på strikking for eg trur kanskje at det ikkje er så bra for ryggen min.

 I morgon skal eg begynne innsputen til jul-eg har ein del å gjere, slikt som eg ikkje kan gjere så lenge på førehand. Den eine amaryllisen står og blomstrar seg i hel, trur eg. Den andre har blomstra ifrå seg på eine stilken, men den andre stilken er i knupp. Rosene som eg fekk av Margrete står bra enno, så eg har litt av kvart som pyntar opp. No var der eit program på TV med julesongar, men eg kan sjå det på NRK 1-viss eg vil.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...