mandag, desember 20, 2021

Dagbok 2021: 20.desember

 



Klokka er no16.40. Temperaturen er minus 1 grad og det er livsfarleg glatt på utetrappa fordi den var våt i utgangspunktet.

 I går gjorde eg så å seie ingenting, men i dag har eg vore flittig, i alle  faf før middag. Eg hadde planlagt dagen, og då går det som regel unna. Eg starta oppmed å skjere kjøttet eg hadde kjøpt opp i terningar og steike dei. Dei skal bli til "suppe" andre juledag. Det tok si tid for det var mykje kjøtt. Så fann eg ut at eg ville lage ei kake som eg ikkje har laga på mange år, Eg steikte botnane, men mangla fløte til fyllet. Dermed måtte eg ta ein tur på butikken og handla sjølvsagt ikkje  berre fløte. 

Eg hadde tenkt å gå ein tur på Vernet då eg kom heim, men då eg kjende kor glatt det var på vegen , la eg også planen på is. I staden laga eg ferdig kakefyllet,  fylte opp oppvaskmaskina og sette den på før eg laga meg litt mat, og så vaska opp for hand det som ikkje kom i maskina. Eg var veldig fornøgd med meg sjølv, og det merkelege er at når eg jobbar med noko er eg ikkje låk i ryggen og hoftene, det er verst når eg er i ro.

I dag syntest eg at eg hadde vore "flink for alderen" så eg sette meg inn i godstolen for å kvile litt, og i dag trur eg at eg sovna ei lita stund. Før eg fekk sett på kaffien. I staden for å sjå TV las eg i ei lydbok som eg begynte på for eit par dagar sidan. Eg har vel litt meir å gjere før dagen er slutt, men mykje må eg vente med til nærmare jul- Eg har ikkje bestemt meg for om eg skal på trening i morgon-får sjå korleis forma er når eg står opp. Dagane er veldig korte no, så eg ser fram til at sola skal snu.

Då eg køyrde til butikken i dag, merka eg sjølvsagt at det var is på vegane. Og eg har ikkje piggdekk, men heilårsdekk. Det går heilt fint. Men kvar gong eg køyrer opp den vesle bakken frå Olavsgata til Starevegen på vinterføre kjem eg på problema som vi hadde den vinteren vi flytta hit. Den raude Escorten vår ville ikkje opp den bakken, og ein gong måtte eg sette meg i bagasjerommet for at bilen skulle få tak. Det var det året vi flytta frå Engeset til Vallabøen-vi flytta inn i nyehuset til jul. Det var bakhjulsdrift på bilen vi hadde då- så det var vel grunnen til at den spann i motbakkane.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...