lørdag, desember 18, 2021

Dagbok 2021: 18.desember

 

Klokka er no 17.35, men ein skulle tru det var natt ute, for det har vore mørkt lenge. Temperaturen på trappa er + 7 grader C og det regnar. I dag har eg ikkje vore ute for ei dør. Det første eg gjorde i dag var å lage ein gjærdeig, og etter kvart sette eg i gang med "fredagsvasken ". Det er ei overkomeleg oppgåve, men før eg var ferdig ringde Audun og ville komme på besøk- Det var ei hyggeleg overrasking, men eg hadde ikkje så mykje å by på i dag, til tross for at det snart er jul. Det vart til at vi åt suppe frå i går, Audun og eg, og så  heiv eg i hop ei lita vaffelrøre. 

Vi hadde mykje å snakke om, og som alltd når eg har unge menn på besøk, så har eg ein jobb til dei. I dag fekk eg Audun til å sette i ei lyspære på  "Roserommet" og ta ned kuppelen i vindfanget slik at eg fekk tømme ut flugene og vaske den. Eg har ei god gardintrapp, og eg er ikkje redd for å klatre opp, men er litt skeptisk når det gjeld å stå i trappa og skrue i taket. Det viste seg at eg måtte ha ei ny pære, og den køyrde Audun ned og kjøpte før han sette det i- Det lyste fint på Roserommet, men eg skulle hatt ei like god på vindfanget, for der er det dårleg lys. Sist eg var ned på legesenteret oppdaga eg, då erg sat på venterommet, at eg hadde tatt feil jakke-hadde tatt ei gammal ei som eg elles brukar berre når eg er ute og mokar snø.

I dag hadde eg tenkt å gå tur på Vernet, men dagane er korte og eg går ikkje dit opp når det er mørkt- i alle fall ikkje når det regnar i tillegg.

Audun hadde med seg gåver til Margrete og fam. Så eg håper einkvan har høve til å hente dei her. Gåvene frå Rasmus er her også.

I morgon er det 4. sundag i advent, jula er nær, og solsnu likeså. Ser fram til lysare dagar. Eg opnar ei luke i Røde Kors kalenderen kvar dag, eg har enno ikkje vunne noko, men eg har no "spenninga"-I dag sette eg plata i spisebordet -duken er lang nok til det, så då er det duka til mange gjestar-viss det er lov?

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...