torsdag, desember 16, 2021

Dagbok 2021: 16.desember

 


Klokka er 17.50, temperaturen ute er + 5 grader og det  regnar meir og mindre heile tida. Nesten rart å sjå ned i hagen-der er all snøen borte og plenen er grøn. Om eg saknar snøen, så saknar eg i alle fall ikkje kulden. I dag hadde eg vekkarklokka på 8, og vakna på streket 8-utan at klokka hadde ringt. Eg har sikkert ei indre klokke. Så var det trening frå 10-11, og så handla eg litt på vegen heim-på KIWI.

Eg hadde ikkje planlagt så mykje for dagen, men det er alltid noko å finne på for den som vil. Hadde litt utfordring med den nye datamaskina, men det ordna seg stort sett av seg sjølv, men eg var no borti og hjelpte til. Tok fram laptopen igjen, for eg greier meg ikkje lenge utan kontakt med verda. Alt er i orden no.

Eg hadde sjekka mobilen før eg køyrde heim frå treninga, men der var ingen meldingar, men etter at eg hadde vore heime ei stund, fekk eg melding om pakken frå Rasmus, den var komen på Bunnpris. Den førre meldinga eg hadde fått var falsk, og slik som eg grunda på korleis eg skulle få tak i pakken då!

Eg køyrde like godt ned på ALTI og henta pakken på Bunnpris-og så måtte eg liksom handle litt der også-


                              Sjå litt på dette bildet før du les vidare. Kva kan dette vere ?

Då eg kom heim att var det tid for middag. Eg hadde ein rest av ein gryterett, og så ville eg koke ris til. Eg hadde ein riskokar i plast som eg har fått av Solveig. Eg har ris og vatn i, set på loket og så er det inn i mikrobølgeomnen i 20 minutt. Eg sette meg inn til laptopen på stova og la kabal mens eg venta. Då eg kom ut på kjøkkenet merka eg med ein gong at noko var gale for der var det skodde og lukt-
 
Det de ser på bildet var det eg fann i mikrobølgeomnen. Plasten var smelta i botnen og hadde blanda seg meg risen til ei flat kake. Eg forstår ikkje at dette kunne skje, men det må ha vore fordi det var mindre ris i bollen og dermed mindre vatn enn vanleg. Eg prøvde mikrobølgeomnen etterpå og den funka , men det blinka to raude lys, så eg er ikkje trygg. Og no kan eg ikkje rope på "Min private elektrikar" fleire gonge før jul. Han var her i går og hjelpte meg med telefonen, så no må han få fred ei stund-
Det blei ikkje gryterett på meg i dag, men eg hadde kjøpt eit glas med "julesild"på Bunnpris, og så åt eg av den til grovt brød og sylta rødbetar. Etterpå strikka eg og såg TV-det vart ikkje meir gjort i dag. 
I morgon kjem Einar, han skal køyre meg til Volda, der eg skal kjøpe kjøtt hos Jakobsen før eg møter på sjukehuset. Denne "sjukdommen " som eg har fått, blir sjeldan alvorleg, men eg må nok gå til undersøkelse av og til. Dei fleste som har den blir ikkje sjuke. Så eg håper det beste. Men eg likar ikkje å gå til dokter uansett.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...