søndag, desember 12, 2021

Dagbok 2021: 12.desember-

                                                        Fonnavegen i dag-


Klokka er no18.40, temperaturen ute er + 3,5, og så vidt eg veit har det vore opplett i heile dag. Det var godt å stå opp i dag utan å kjenne på kulden. Det var rimeleg fjelgt i huset og eg slapp å veikje i omnen.I dag begynte isen på trappa og altanen å smelte. Eg var ut og "vaska" altanrekkverket der fuglane har sete og ete -og gjort frå seg. Ikkje berre småfuglar, men mest kråker og skjor.
På føremiddagen dreiv eg elles og pussa kopar og messing, tørka støv og "pynta". Før i tida pynta eg til jul på lille julaftan og på sjølve julaftan, men no driv folk og pyntar i heile desember, og eg har hengt meg på. Litt ny pynt kvar dag og så får vi nyte stasen heile desember månad. For til nyttår skal det ut -_kanskje? No har eg rydda vekk laptopen og skriv på nyemaskina som står på datarommet. Eg likar betre den arbeidsstillinga eg har no-men så er det litt tilvenning igjen.




I dag måtte eg ut å gå tur igjen, og eg tok på meg piggsko i dag også, ikkje alle vegane er like godt sanda. Det vart ein liten runde på Vallabøen, for på Vernet er det framleis mykje snø. Då eg kom heim laga eg meg middag, det vart ørret i dag også, men no blir det ei n pause, for eg må prøve å ete av matlageret mitt. Eg har ikkje høyrt nyheiter i dag, så no må eg få med meg 19-nyheitene.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...