søndag, oktober 24, 2021

Dagbok 2021: 24.oktober, FN-dagen.

 

Klokka er no 17.10, temperaturen ute er + 11 grader, det er overskya, regn av og til og litt vind. Det har vore ein roleg og fredeleg dag, så langt i alle fall. Eg stod opp til vanleg tid og etter frokost og morgonstell strikka eg ferdig og felte av ein lest. Eg prøvde å lese litt i boka som eg held på med, men eg blei trøtt og ville sovne. Det var ikkje boka si skuld. Då klokka kjekk mot 12.30 tok eg joggeskorne på og kom meg opp på Vernet, det var opplett og fint å gå. Trefte fleire pensjonistar som eg kjende og prata med dei. Gløymde å ta bilde, så eg tok eit bilde av huset og tunet då eg kom hit. Telefonen var heilt tom for straum  etter det. 

Då eg kom heim att begynte eg å tenke på middagsmat. Eg hadde ikkje noko fristande i hus, så det vart til at eg sette egg og bacon på menyen - og kaffi etterpå. Med hjelp av kaffien har eg greidd å lese mykje i boka mi; eg vil gjerne lese papirbøker, problemet er å halde seg vaken. Eg vil lese bøker, i staden for å sjå all verdens seriar på TV- men når eg ser TV kan eg strikke........

I morgon fyller Svein, bror min, 80 år, han er ikkje så mykje yngre enn eg. Eg skulle gjerne vore der, men må utsette besøket litt på grunn av diverse anna. Dagen etter er det Rasmus sin fødselsdag, han blir 57 år. Og dit kjem vi ikkje -det er for langt. Komande veke er det som vanleg trim på tysdag og torsdag, spansken på onsdag går sin gang på trass av at vi skal ha jubileumsfest samme dag.  Eg slepp å skrive om festen, for denne gongen kjem dei frå Møre-Nytt. Første "fridag" er fredag. 

I avisa står det om influensavaksinering, der må vi bestille time, men det er gratis i år. Marit og eg skal bestille i lag. Dei anbefalte at alle over 65 år skulle ta vaksinen. Eg ser at butikkane har sprit-stasjonar enno, og folk spritar hendene , som før. Kanskje det kan dempe på andre sykjer enn Korona også. Her er framleis folk som er smitta av Covid 19, så pandemien er på ingen måte over.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...