søndag, august 15, 2021

Dagbok 2021: 15.august

Når eg sit på benken på Fonnvernet ser eg rett bort til Melle, der vi budde dei5 første åra i Ørsta. Huset vi budde i er borte for lengst , men løda står enno-midt i bildet. Sist natt sov eg ikkje så godt, for eg verkte i ryggen heile natta og om morgonen då eg stod opp. Men då varte det ikkje så lenge før eg vart bra, det var berre om å gjere å komme i bevegelse. For å ha noko å henge fingrane i tok eg og støvsuga teppegolva. Så tok eg på meg høyreapparata og sette på radioen, og det funka veldig bra.Eg strikka ei stund. Ca. 12.30 kledde eg på meg for å gå tur, det var opplett då; det vart ein runde på Vernet og så ein liten runde på Vallabøen, før eg gjekk heim. Då var det på tide å lage middag, så eg sette på poteter-ikkje ofte eg et det. Men i dag vart det skikkeleg middag, og den var god. Når eg lagar mat til meg sjølv bestemmer eg sjølvsagt korleis den skal vere og då får eg den som eg vil. I dag var det steikt ørret, med poteter og andre grønsaker.Og til dessert fekk eg skogsbær med sukker og (mat)-fløte.
Eg vart så mett at det var så vidt eg kom meg inn i stova og datt ned i stolen med ein kaffikopp. Eg begynte å sjå ein liten kort serie, mens eg strikka, men rett som det var sovna eg litt, så eg måtte sjå om att. Så tida gjekk, men lesten vart ferdig. Og no nærmar det seg klokka 19-då skal eg sette på TV og sjå nyheiter. Eg føler meg litt stinn etter all stillesittinga, men det er ikkje så mykje å ta seg til ute i dette vêret. Det var opplett på føremiddagen, men eg ser at det har regna seinare. I komande veke skal eg på trening tysdag og torsdag, og fredag skal eg til legen og måle blodtrykket. Meir veit eg ikkje enno. Viss det blir bra vêr har eg diverse ugjort i hagen-eg blir aldri arbeidslaus. Marit er komen heim att, så no har eg ikkje ansvar for katten lenger.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 1.mai

  Klokka er no 17.22, temperaturen ute er + 20  grader, og no skin sola igjen etter at det kom regn midt på dagen. Det har vel vore rimeleg ...