tirsdag, mars 23, 2021

Dagbok 2021: 23. mars

Klokka er no 16.50, temperaturen ute er + 11 grader, så no er det vår igjen. Det regna litt på føremiddagen, men no er det opplett. I dag var vi altså på trening, skulle ønske vi hadde fått begynne litt tidlegare, for no går heile føremiddagen "tapt". Eg står opp i vanleg tid, men vaknar mykje tidlegare. Eg håpte på at dette skulle bli betre når vi fekk sommartid, men i dag var det nokon som sa at det ikkje vart sommartid i år. Men det står i "almanakken" min i alle fall.Treninga går greitt unna , ikkje problem med den. Etterpå skulle Marit og eg på apoteket, og då kunne vi også få gjort andre ærend på ALTI.Eg fekk kjøpt blomster og litt anna påskepynt. Mat handla vi ikkje i dag, men no skal eg snart sette meg til å skrive ei handleliste så eg veit kva eg skal ha. Eg hadde att av kotelettane mine så det vart middag i dag også, eg lever litt forbra for tida. Til dessert desse dagane har det vore kaffi og kake. Fann eit stykke av ei rund formkake i frysaren, den heiter "Karstens fruktkake" og eg lagar den til jul kvart år. Den som eg laga sist jul har vi ikkje begynt på enno, så den eg kosar meg med er frå jula 2019. Minst like god som ny. Etter ein kraftig middag tok eg ein tur inn i eventyret på 1700-talet, dvs. Serien "Outlander". Men eg var så mett og trøtt at eg heldt på å sovne, så det var berre å komme seg opp på føtene att og sette på kaffien. I går var eg så låk i knea og hoftene då eg gjekk tur, så det var ikkje så fristande å gå på Vernet i dag. Eg er relativt bra no, men har ikkje bestemt meg for å trimme. Eg tenkte at eg skulle sette meg til å finne ut kva eg skal bake til påske, slik at eg kan få kjøpt inn ingrediensane som eg manglar. Skal ha meg ein tur på grava før påske også, og då får eg kanskje tak i litt løkplomster i ei krukke. Dei har kanskje på Kiwi. Skulle hatt løkblomster i "krukka" på trappa også, der står nokre visne lyngplantar frå sist haust, eg trudde dei kanskje livna til igjen. Ute i hagen kjem det opp løklomster overalt, særleg krokus. Men med tid og stunder blir det meir. Eg er glad for alt hagearbeidet eg gjorde sist haust, for så er det ikkje så mykje å ta att no om våren. Alt som skal klippast har eg klipt.
I dag fyller Ingeborg heile 28 år, ho må vere i Oslo i påska, sidan ho er midt i "smitteland".Dei er tre jenter som deler ei leilegheit, så ho er ikkje åleine. Ho blir ferdig utdanna no til våren og har alt fått tilsetting i ein Oslo-skule.Så får ho komme heim og vere heile sommaren om ho vil.
Ingeborg i Oslo 17.mai 2019

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...