torsdag, mars 11, 2021

Dagbok 2021: 11.mars

Klokka er no 18.00, temperaturen ute er ca.+7 grader, det er overskya, opplett og litt vind.Føremiddagen i dag gjekk opp i tull, når ein skal på trening kl.12.30 kan ein ikkje begynne på storarbeid.Det vart til at eg øvde litt på spanskleksa. Viss eg ikkje held ved like det vesle eg har lært, så er det heilt bortkasta. Etter at vi kom heim att, sat Marit og eg å prata så lenge i bilen at det var tid for middag då eg kom heim. I dag vart den den andre kryddersildfileten + brød og hardkokte eg. Næringsrik og god middag det. Etter at eg hadde sløva framfor TV-en ei stund, vaska eg ferdig datarommet mitt. Eg har målt opp kor stort teppe eg treng, men enn så lenge får eg greie meg med eit stykke av det gamle. Ikkje heile teppet var utslite så restane kan bli matter både her og der. HER skal det ikkje vare lenge før eg får kjøpt eit nytt , vonar eg. Det er brått blitt meir risikabelt å vere i tettbygde strøk; det er meldt om to koronasmitta i Volda og to i Ørsta. Og på Eid er det brått meir enn 20 som har testa positivt. Marit og eg var ikkje på butikk i dag. Blomsten som eg har tatt bilde av i dag, heng frå taket i stova. Eg hugsar ikkje det rette namnet-men kjem vel på det om ei stund. I fjor tok eg ein avleggar og planta, den står i vinduskarmen og skal til å blomstre den også. Blomstrane er fine, men dei luktar stygt-om natta. Når eg kjem inn i stova om morgonen kan det lukte pest.
Slik ser det ut på "kontoret" mitt no.Det er verdens verste rom å vaske og rydde,trongt møblert, og fullt av bøker, permar etc.Men no er eg komen rundt, så her er i alle fall reint. Gardinene er i tørketrommelen for tida, håper eg kan henge dei opp i morgon, men eg har enno ikkje funne patenten på gardinopphenget. I kveld er det ny sudoku på Møre-Nytt, og i morgon er det fredag igjen, vekene berre flyg av garde. Blomsten på bildet heiter Voksblomst eller Porselensblomst, den har sjølvsagt også eit latinsk namn.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...