onsdag, september 09, 2020

Dagbok 2020: 9.september


Klokka er no 15.50, temperaturen ute er + 10 grader C og det regnar og regnar, men ikkje akkurat no. No såg eg ut glaset og fekk auge på to starar som sat på ein ledning og observerte epletreet mitt. Ja, dei må berre forsyne seg, eg skal ikkje ha dei epla.

Eg går og ventar på finevêr, så eg kan vere ute, men det ser smått ut. Eg kan no ikkje berre sitte med hendene i fanget uansett, så i dag tok eg å jobba litt inne. Først tørka eg støv på datarommet, og er det nokon stad det er støv så er det der.
Etterpå fekk eg den lyse ideen å bake bollar, slik at folk som kjem på besøk kan få noko anna enn is til kaffien. Eg har ei god bolleoppskrift som eg har brukt mange gonger.
Etter at eg hadde laga deigen og sett den til heving, jobba eg litt med spansken på data. Mens eg sat der, kom det eit bilde opp i hovudet mitt. Eg såg bakebollen, og såg at deigen rann over kanten. Eg for ut på kjøkkenet i ein viss fart. Og der såg eg bildet frå fantasien. Men det var ikkje verre enn at eg berga det som rann ned på utsida av bollen. Eg har brukt oppskrifta før og brukt same bollen, men eg lurer på om eg har forstått det før at 100 gram gjær er TO pakkar-det tviler eg på. Men alt gjekk fint og no skal eg forsyne frysaren med 44 bollar.....eller kanskje 43 ?


Til middag i dag vart det restar frå i går og eg trur der er til ein dag til. I morgon skal Marit handle på Spar og då kan det hende eg blir meg. Men då må eg lage liste. Det hadde eg ikkje gjort i går, og dermed gløymde eg det meste. Eg tekte eg skulle lage eplekake, men då må eg ha gode eple med smak på. Eg får ikkje trene denne veka så eg styrer tida mi sjølv. Skulle ha vore på VØR med hageavfall, men sekkane er ikkje heilt fulle enno. Viss det blir vêr til det har eg mykje å rydde opp i enno.
Sat og tenkte på at eg kunne gå ein tur på Vernet, men så kjem det visst ei bye att.



Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...