torsdag, september 10, 2020

Dagbok 2020: 10.september

Klokka er no snart 19.00 og no har eg endeleg fått bloggen til å virke på gamlemåten. Ute er det litt regn no og + 9 grader C. Elles har det vore opplett heile ettermiddagen.
I dag har eg fått gjort unna litt arbeid her i heimen, men først var Marit og eg på butikken og handla. Det tek lener til enn vanleg sidan vi ikkje er så godt kjende på nye Spar. Det var eg som køyrde i dag.
Då eg kom heim sette eg i gang med sylting av plommer, og mens plommene tinte og kom på kok sette eg ein deig til focaccia. Mens deigen heva kokte plommesylta ferdig og eg fekk den på glas før focacciaen skulle i omnen. Det var god utnytting av tida. Så åt eg middag klokka 15 som vanleg.

Etter ein god pause med Storytel kom eg meg ut og fekk tatt opp potetene. Vi hadde to dobbeltsenger med jordbær. Sist vår drog eg duken av den eine og planta ei rad med jordbær og ei rad med settepoteter. Eg er fornøgd med avlinga eg fekk. Eg er ikkje så glad i poteter, men synest det er artig å få litt att for dei gamle ubrukelege som eg grov ned. Det var ikkje så mykje arbeid å ta dei opp, meir arbeid var det å spade opp ei diger bregnerot nedst i åkeren. Den andre delen av dobbelsenga skal eg også gjere noko med i haust-eller til våren. Sidan eg først var i gang rydda eg litt meir i hagen.


Det var både mandelpoteter og store raude poteter i åkeren, sidan settepotetene vart tatt av slikt som slong rundt omkring i huset, i kjøleskap og kjellar.
No har eg eit lite kjøleskap i vaskekjellaren som er fullt av heimelaga syltetøy. Eg et faktisk ganske mykje sylte til pålegg så då er det kjekt å ha litt sjølvlaga også.Eg såg på svartsurbærbuska mi før eg gjekk inn. Den har vore full av bær, men no ver mykje av bæra borte-tru det er fuglane som har tatt dei. Bæra er ikkje så veldig gode, men dei er enormt sunne. I morgon må eg vel plukke opp epla som har falle ned og sjå om der er nokre som er brukbare. Eg tvilar på det.
I dag føler eg at eg har fått gjort litt til nytte.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...