søndag, september 06, 2020

Dagbok 2020: 6.september





Klokka er 17.00, temperaturen er + 16 grader , det er lettskya og opplett. Vêret vart betre enn eg hadde trudd i dag. Men det var kaldt om morgonen og eg kom meg ikkje i gang med noko -anna enn å ta ein spanskleksjon på You tube og så høyre bok på Storytel.
Etter kvart bestemte eg meg for å fare fram på gravplassen og byte ut potterosa med lyng. Rosa var i så bra form at eg kan plante den her heime.
I staden for å mosjonere på Vernet i dag, tok eg ein tur langs Rossåa fram til Dalateigane. Eg var der ein tur i vår, men då kom eg meg ikkje heilt fram på grunn av snø.
Jettefossen


Nils og eg var ofte framover der.  Mens vi begge var i bra form gjekk vi ofte lange turar om sundagane. Ein gong gjekk vi i lag med pensjonistlaget fram i Dalateigane, då var det nokon som hadde laga det fint til med "stolar" og bord, slik at vi kunne sitte der og prate og ete. Denne uteplassen har nok sett sine beste dagar no, men det er kanskje nokon som tek grep og lagar der til igjen slik der var. Eg møtte eit ektepar som eg kjende fordi eg hadde hatt sonen deira som elev. Dei var begge 80 år no, men i bra form. Dei kunne fortelje at ei anna 80-år gammal dame, som har vore veldig sprek til no, hadde falle og slått seg då ho var på line-Dance.





Der var merkeleg kor mykje lengre vegen var i dag, enn den var i gamle dagar; men det var bra å gå der i dag, der var ikkje så veldig vått. Men eg hadde tatt på meg gummistøvlar og det var bra.
Då eg kom heim var klokka over halv 4 og eg var svolten. Det blei salat i dag også, ikkje fordi eg ikkje hadde anna, men det var det eg hadde lyst på. No skal eg ut og plante rosetreet  for eg slappar heilt av.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...