mandag, september 07, 2020

Bok nr.49 - 2020: ALT ER MITT

 


Møt Clara og Haavard. Et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslos vestkant. Han er barnelege fra en rik hovedstadsfamilie, hun er en ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet. På kort tid rystes sommer-Oslo av flere brutale drap. Snart kaster drapene lange skygger over ekteparets liv. Både samfunnselitens maktspill og sykehusets intriger er i ferd med å bli farlige, samtidig som hovedpersonenes samliv slår alvorlige sprekker. For hvem er Clara og Haavard? Og hvor godt kjenner de egentlig hverandre?
……………………………………………………………………………………….
I dag hadde eg tenkt å ta opp potetene mine, men så var ikkje vêret så høveleg. Det er derfor eg har lese ut denne boka i dag, men eg trudde ikkje det skulle ta SÅ lang tid. Eg har litt dårleg samvit når eg sit og les på høglys dag-sjølv om eg er pensjonist. Det er sjølvsagt berre tull.
Denne boka likte eg godt, sjangeren er vel det ein kan kalle " Psykologisk Thriller". Boka er skriven dels på bokmål, dels på nynorsk, fordi den har ulike forteljestemmer. Det er imidlertid same person som les alle stemmene, det hadde gjort seg med ei anna stemme på nynorskdelane. Eg har litt problem med å høyre bokmålsfolk lese "teaternynorsk". Men det er ein bagatell.  Boka er spennande på sin måte og alle løyndomar vert avdekte litt etter litt. Anbefalt.


PS: Eg har høyrt boka på Storytel.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...