søndag, september 13, 2020

Dagbok 2020: 13. september

 
Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 12 grader og det har regna innimellom i dag også. Sola har så vidt vore framme.
Eg låg ei god stund etter at eg var vaken i dag, for eg hadde ikkje lyst å stå opp til enda ein gråvêrsdag. Men eg kom meg no fram, fekk på meg kleda og år frokost.
Eg hadde programmet klart i dag, det var repetisjon av heile spanskkurset, både det vi har lært i år, og det vi læte året før. Eg vil ikkje påstå at alt sit lite fastspikra. Men kva kan ein vente, når ein rett som det er ikkje hugsar dei norske orda når ein treng dei ? Eg seier om att det eg har sagt før: Eg går ikkje på spanskurs først og fremst for å lære spansk, men fordi er treng hjernetrim og fordi det er kjekt og sosialt.
Eg sat ut med kjøkkenbordet og las og  streva ei god stund. Men så letta det opp litt ute, og eg meinte det kunne gjere godt med ein tur på Vernet, så det vart det. Der var andre folk også ute og gjekk, blant anna ein mørkhuda mann som eg har snakka litt med før, i dag hadde han med seg to små gutar3-4 år, det såg ut som dei var tvillingar. Dei var heilt nydelege. "Hei !" sa eg " God dag!" sa han, litt meir formelt. På Vernet helsar alle, nesten alle, på kvarandre. Det er nesten som å treffast på skogstur.
Då eg var heime att nærma det seg middagstid, så eg henta opp poteter frå kjellaren. Eg skulle skrelle potetene, og då måtte eg innsjå at dei ikkje heldt heilt mål, men dei var brukbare. Eg snakkar om dei sjølvdyrka potetene. Eg kokte rikeleg og som tilbehør hadde eg Strandamør og rømme. Eg åt opp alle potetene, med unntak av ei som ikkje såg heilt god ut. Mett vart eg i alle fall, og trøtt, så eg var snar å henge på kaffien. Så tok eg for meg boka til Øystein og las fleire forteljingar frå den. Frå før har eg lese ei forteljing for dag.
Eg hadde sett "Skal vi danse " på serieopptak, meiner eg, men då eg skulle sjå programmet i dag, var der ikkje noko å sjå. Samme kan det vere, det kjem no fleire "episodar". Eg er meir interessert i "Stjernekamp" og der har eg ein klar favoritt i Odd Einar.






Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...