mandag, august 31, 2020

Dagbok 2020: 31.august





Klokka er no 15.30, temperaturen er + 16 grader C og sola skin frå nesten skyfri himmel. Eg ser alltid på denne dagen, 31.august, som siste dag på sommaren, for slik var det heile min barndom og ungdom så lenge eg budde på Eid og gjekk på skule der. Første september var det skulestart!!
Då eg vakna i dag hadde eg berre lyst å bli liggande i senga, men stod likevel opp og drog frå gardinene- og der var det eit syn å sjå- SÅ fint vêr! Men det var kaldt og mykje dogg i graset såg eg.
Eg hadde tenkt å plukke plommer i dag, og så ville eg klippe plenen opp mot gata, det vart ikkje gjort i den veka som var.
Det var for tidleg og for kaldt til å gå ut, så eg vart verande inne og vaska håret blant anna. Så var det dei evinnelege plommene som aldri tek slutt, eg plukka opp frå marka både det som skulle i komposten og dei som var brukande. Dette var på det største treet, men plommene var mindre og dårlegare enn på det treet som eg snaua i går. Merkeleg at eg har så mykje plommer, naboen har lite, og eg har høyrt rykte om at det er det mange andre også som har.
Eg begynte å riste ned plommer i tusental og rake dei ned med riva. I dag plukka eg og fraus 9 kilo med plommer som Solveig skal få når ho vil ha dei. Eg har 4 kilo i frysaren klar til bruk når eg har fått kjøpt Jam og har samla nok glas. Inntil så lenge har eg sylta eg fekk av Solveig å kose meg med.Klipte nokre greiner også og fekk opp i sekker. Eg har to ting eg MÅ gjere denne veka, det er å køyre hageavfall bort på VØR og så må eg kjøpe bensin på bilen og på kanna mi. Dette er to ting eg ikkje har så lyst til, men når eg har gjort det forstår eg ikkje det.
Då eg var ferdig med plommene klipte eg plenen rundt huset. Og så var det middagspause. I dag var det vegetarmat- og etter maten strekte eg meg ut ei lita stund på solsenga.
Så var det ut igjen, og no klipte eg oppe mot gata og etterpå tok eg like godt Skråninga, så no er heile tomta nyklipt.
Eg hadde tenkt å plukke resten av ripsen også, men eg veit ikkje kor lang arbeidsdag ein 80-åring kan ha? Det kjem vel ein dag i morgon også ?
Kvart år den 31.august tenkjer eg spesielt på far min, som vart fødd i 1899 og på mormora mi, som var på dagen 20 år eldre. Kvart tiår var det dobbelt-jubileum i familien. Pappa døde i 1961, då var han 62 år gammal. Besta levde til ho var over 80 år-eg er ikkje sikker på om det var 85, ho levde i alle fall lenger enn pappa.

1 kommentar:

bodilingeborg sa...

Svein har vore inn på slektsregisteret:
Besta, Marie Eline, fødd 31.08.1879, død 20.03.1964 85 år gml.

Svein minnast feiringa av 50-årsdagen til far dykkar på Tua i Stigedalen i 1949.

Helsing
Eidabesta

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...