fredag, august 21, 2020

Dagbok 2020: 21.august

Klokka er ca.17.00, temperaturen ute er + 19 grader, og det har vore ei voldsom regnbye-trur eg.
I dag var eg fast bestemt på å klippe Skråninga, men det var dogg i graset så eg måtte vente litt-men ikkje for lenge for yr.no sa at det skulle komme regn klokka 12. Men først måtte eg rydde vekk greiner etc. som eg klipte i går og så måtte eg plukke opp eple og plommer som hadde falle ned.
Så gjekk eg i gang med klippinga. Eg plar stille høgda på 4 men sidan den stod på 3 fann eg ut at det kunne gå bra. Trong ikkje klippe så kort. Men eg hadde forrekna meg der, for 3 var faktisk kortare enn 4. Det blei ein hard jobb å klippe så kort i så mykje mose. Det vart tungt både for meg og klipparen, fint vart det heller ikkje. Rett som det var stod klipparen i sju steinar, så eg måtte starte på nytt ofte.
Til slutt stod klipparen heilt fast, men eg såg at det var startbatteriet som var utlada. Då måtte eg inn og sette batteriet på lading. Imens det lada seg opp,reinska eg eit blomkålhovud og kokte opp. Kva eg tenkte på den dagen eg kjøpte to store blomkål, forstår eg ikkje- men dei var veldig billege. Eg har kokt blomkålsuppe to gonger denne veke og kvar porsjon held i to dagar, så då er det lett å rekne ut kor mange middagar det vert.
Omsider vart eg ferdig å klippe skråninga , og flytta opp mot gata, då sette eg lengda på 4 og alt gjekk bra. Då eg hadde spylt klipparen og kom inn var klokka ca.15- og enno var det opplett. Eg tenkte at eg skulle ta riva og rake alt graset som klipparen ikkje hadde samla opp.
Eg åt suppe og så måtte eg kvile litt på dagsenga med Storytel. Då eg stod opp att hadde det regna kraftig- og dermed slapp eg å rake. I dag i alle fall.
Dette blei mykje plenklipp, men det er ikkje så kjedelig som ein skulle tru, for naboen min var også ute, ho plukka bær og så prata vi litt innimellom.
Fredagsvasken har eg ikkje tatt i dag, men det kjem dagar etter desse, får eg håpe. Eg legg ikkje langsiktige planar om kva eg skal gjere, men eg er glad for kvar dag eg kan vere ute og styre på litt, for det likar eg. I dag slepp eg å tenke på meir mosjon.
Eg har smakt på plommene som dett ned frå trea, dei er ikkje gode. Naboen seier at det er fordi dei ikkje har fått nok gjødsel, og det trur eg på.
Sidan det er fredag vil eg ønske alle ei god helg. Og så håper eg at skulestarten ikkje fører med seg så mykje smitte. Då tenker eg på både dei som er her, og på barnebarna som er spreidde  omkring i landet. Take care!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...