torsdag, august 20, 2020

Dagbok 2020: 20.august

Klokka er no 18.00, temperaturen ute er + 26 grader C. I dag kom sola tidleg og jaga skodda bort, så vi fekk ein fin og varm dag.
Eg hadde avtalt med Marit at eg skulle køyre henne ned på bilverkstaden så ho fekk hente att bilen sin. Dei hadde friskmeldt den no. Vi for nedover kl.10.30 og eg for heim att med ein gong. Bestemte meg for å fare bort på El-kjøp i Furene og be dei om å fikse mobilane mine på den måten at Doro-en skulle meldast av, for den funkar ikkje lenger. Eg trefte på ein ung, hyggelig mann som ordna ut. Eg måtte fortelle at eg var bestemora til Amanda. Ho var ei kjekk jente sa han.
Etterpå var eg inn på Plantasjen og kjøpte tre lyngplantar for vel 100 kr, dei har eg sett i den store "potta" som eg fekk til 80-årsdagen med ute-blomster i. Løkane som var med i saman-plantinga har eg greve ned i diverse bed . Kanskje litt tidleg med lyng, men det er no den ville lyngen blomstrar også. Eg var også inn på Coop sidan eg var der borte, eg fann no litt som kan vere kjekt å ha.
Då eg kom heim hadde eg ikkje arbeidslyst, så det vart til at eg la meg ut på altanen og las ferdig boka mi. Eg har lese mange bøker i det siste - men har sett lite TV.
Etter at eg hadde ete eit måltid klokka 15 gjekk eg ut og prøvde å få gjort litt. Blant anna klipte eg diverse kantar med vanleg kjøkkensaks. Problemet mitt er ryggen når eg skal gå og bøye meg. Eg må ha mange pausar. Prata litt med naboen i Larsenhuset innimellom. Klipte litt av greinene på Victoriatreet, men der må eg klippe meir når vi har hausta plommene. Eg blir ikkje arbeidslaus med det første.
Snart må eg på VØR med meir hageavfall også, men eg ventar til eg har 6 fulle sekkar. I morgon må eg klippe plen viss det er bra vêr, men det går ei stund før doggen er borte.
Leigebuaren min kom att i går kveld, men "ny" bil,- ein blå Toyota Yaris. Den var finare enn min !
I kveld klokka 9 skal Ingeborg reise tilbake til Oslo med fly. Dei to jentene som ho bur i lag med er på plass, så ho slepp å komme til tomt hus. Ho skal studere norsk ved sidan av at ho tek pedagogikk.


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...